Football Talk

Παναθηναϊκός: Εκπέμπει αυτοπεποίθηση με «λειψή» άμυνα, κρατάει το μηδέν και τον κόσμο… ζεστό (video)

Παναθηναϊκός: Εκπέμπει αυτοπεποίθηση με «λειψή» άμυνα, κρατάει το μηδέν και τον κόσμο… ζεστό (video)

Ο Παναθηναϊκός «μάζεψε» ακόμη ένα τρίποντο, σε κατάμεστη Λεωφόρο, ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στην καλύτερή του μέρα. Οι «πράσινοι» εκπέμπουν αυτοπεποίθηση, παρά τις απουσίες στην αμυντική γραμμή και… μαθαίνουν να κερδίζουν.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τρίτη διαδοχική νίκη και φουλ του πρωταθλητισμού! Ο Παναθηναϊκός, μετά από πολλά χρόνια έχει κερδίσει την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του. Πέρσι, ακόμη και σε φαινομενικά εύκολα βράδια, μπορεί να… γκέλαρε ή να μην έπαιρνε ότι του αναλογούσε από τα παιχνίδια. Φέτος τα πράγματα έχουν ξεκινήσει πολύ διαφορετικά, με τους «πράσινους» να παίζουνε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να εκπέμπουν αυτοπεποίθηση.

Αγωνιζόμενος χωρίς τρεις εκ των τεσσάρων βασικών του παικτών στην άμυνα (Αντί των Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ – Σάρλια, Πούγγουρας και Γκάνεα), για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι οι «πράσινοι» κράτησαν και πάλι το μηδέν, ενώ επιθετικά… η δουλειά βγήκε. Η αλήθεια είναι πως η «αναπληρωματική δυάδα» στο κέντρο της άμυνας, Σάρλια – Πούγγουρας, έβγαλε εις πέρας την αποστολή της για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τον ΟΦΗ, και πλέον ο χρόνος για την επιστροφή των Μάγκνουσον και Σένκεφελντ, σε φουλ ρυθμούς, μετράει αντίστροφα.

Στο επιθετικό κομμάτι, ο Αϊτόρ βάζει ένα μεγάλο πρόβλημα στο κεφάλι του προπονητή του, καθώς θα κληθεί να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα τους Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ, Μπερνάρντ και Βέρμπιτς. Ο Κανταλαπιέδρα συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις και καταθέτει σώμα και ψυχή σε κάθε του συμμετοχή. Για ακόμη ένα παιχνίδι, ήταν καθοριστικός, με άμεση εμπλοκή στην φάση του γκολ, μοιράζοντας ακόμη μια ασίστ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα δεν έπαιξε στα επίπεδα τα οποία μπορεί και το ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τόσο στις δηλώσεις του στο φλας, όσο και στην συνέντευξη τύπου. Οι απουσίες ήταν πολλές όμως και η έλλειψη στη μεσαία γραμμή είναι εμφανής. Μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, όμως, οι απαραίτητες κινήσεις για ενίσχυση θα έχουν γίνει. Στην ομάδα δεν έχει ενταχθεί ακόμα ο Μπερνάρντ, παίκτης ο οποίος θα κάνει τη διαφορά και στο κομμάτι της δημιουργίας θα συνεισφέρει άρδην.

Το σημαντικό είναι όμως, πως το «τριφύλλι» πήρε ακόμη ένα τρίποντο και… στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, μετά και την ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το καλεντάρι τώρα δείχνει και πάλι Λεωφόρο, με την αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να υποδέχεται την ΑΕΚ. Το πρώτο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό θα πραγματοποιηθεί εντός έδρας, γεγονός ευνοϊκό για τους «πράσινους», αφού οι φίλαθλοι της ομάδας γεμίζουν με κάθε ευκαιρία το… σπίτι τους. Η συνεισφορά του είναι καθοριστική και αποτελούν τον… 12ο παίκτη της ομάδας. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η ίδια η ομάδα, παίζοντας πολύ πάθος.

Ακόμη και σε παιχνίδια όπως αυτό με το Λεβαδειακό, που κακά τα ψέματα δεν είναι τόσο «εμπορικά», η Λεωφόρος ήταν κατάμεστη και ο κόσμος δείχνει έμπρακτα πως το δημιούργημα του Σέρβου τεχνικού, αρέσει! Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και το «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Παρόλα αυτά πρέπει να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα γιατί κανένας δεν έγινε πρωταθλητής από τον Σεπτέμβρη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0