Football Talk

Τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: Από το «ασπρόμαυρο πάρτι» του ’94 μέχρι την… τεσσάρα των «κίτρινων»! (video)

Τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: Από το «ασπρόμαυρο πάρτι» του ’94 μέχρι την… τεσσάρα των «κίτρινων»! (video)

Τα πιο αξιομνημόνευτα παιχνίδια μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης που έχουν «στολίσει» με όμορφες στιγμές αυτό το ιστορικό ντέρμπι.  

Βρισκόμαστε λίγες ώρες μακριά από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Οι οποίες έχουν προσφέρει συγκινήσεις, χαρές, λύπες και κυρίως θέαμα στον αγωνιστικό χώρο όταν αναμετρώνται μεταξύ τους. 

Έτσι λοιπόν, το BN Sports σας παρουσιάζει τους πιο συναρπαστικούς αγώνες του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο των «κίτρινων», Κλεάνθης Βικελίδης. Για την ιστορία, στη συγκεκριμένη έδρα οι γηπεδούχοι μετρούν 22 νίκες, οι φιλοξενούμενοι 15 και τα υπόλοιπα 24 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. 

Άρης – ΠΑΟΚ 3-0 (1984/85)

Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1985, όταν ο Άρης φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ σε μία πραγματική μάχη που… δεν είχε φιλικό κλίμα, καθώς και οι δύο πλευρές των φιλάθλων είχαν αρκετά «φανατική» διάθεση. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0, ένα σκορ που διαμόρφωσε ο Ζελελίδης (2) και ο νεαρός Μπιμπισίδης, βάφοντας «κίτρινο» το ντέρμπι. 

 Άρης – ΠΑΟΚ 0-4 (1994/1995)

7 Δεκεμβρίου 1994. Μία ημερομηνία που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα θυμούνται για πάντα. Μιας και εκείνη την ημέρα, ο διαστημικός Τορσουνίδης με τη βοήθεια των Λαγωνίδη και Μπότσιεκ, έμελλε να γράψουν ιστορία. Διασύροντας με 4-0 τον συμπολίτη Άρη στην έδρα του. Με αποτέλεσμα αυτή η νίκη να είναι και η μεγαλύτερη σε σκορ επί των «κιτρίνων» στο Κλεάνθης Βικελίδης μέχρι και σήμερα για τον «Δικέφαλο». 

 Άρης – ΠΑΟΚ 1-3 (2004/05)

Τη σεζόν 2004/05 το «Χαριλάου» παρακολούθησε ένα… σόου του ΠΑΟΚ και του Μάρτσιν Μίετσελ, αφού ο Πολωνός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, και αυτός που άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό. Ενώ, μόλις στο 10’ οι «ασπρόμαυροι» είχαν βάλει τις βάσεις για το τρίποντο με τον Μαλαδένη, για να έρθει να το σφραγίσει εκ νέου ο Μίετσελ στο 38’. Τέλος, το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Εκουέμε, για να… περιορίσει τη ζημιά και να ηττηθεί ο Άρης με 3-1.

 Άρης – ΠΑΟΚ 4-2 (2019/20)

Στο πιο κοντινό παρελθόν, ο Άρης επικράτησε με το εμφατικό 4-2 επί του ΠΑΟΚ, για να του σπάσει ένα αήττητο 51 παιχνιδιών! Μία αναμέτρηση που σκόραρε ο Σβιντέρσκι για το 1-0, αλλά αργότερα ήρθε μία… κιτρινόμαυρη «καταιγίδα» με γκολ από τους Λάρσον, Βέλεθ, Ρόουζ και Σάσα για να σηκώσουν στο πόδι ολόκληρο το Κλεάνθης Βικελίδης.  

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0