Football Talk

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Οι «πράσινοι» έκαναν το 3/3 και... περιμένουν ΑΕΚ(video)

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Οι «πράσινοι» έκαναν το 3/3 και... περιμένουν ΑΕΚ(video)

Με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να περισυλλέξει ακόμη ένα τρίποντο απέναντι στον Λεβαδειακό, πετυχαίνοντας το «απόλυτο» στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου (3/9), υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό για την 3η αγωνιστική της Super League με μοναδικό στόχο την νίκη, έτσι ώστε να κάνει το το απόλυτο και να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη του.

Με ένα γκολ στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, έγινε ο λυτρωτής του Παναθηναϊκού και χάρη σε αυτόν ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη και... περιμένει την ΑΕΚ.

Να σημειωθεί, πως η… αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 3/3, χωρίς να έχεις δεχτεί γκολ, γεγονός που έχει να πραγματοποιηθεί από τη σεζόν 2009/10. Χρονιά δηλαδή, που το τριφύλλι κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

1ο ημίχρονο

Με μια στημένη φάση έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την αντίπαλη περιοχή, με τον Βινίσιους να κάνει επιθετικό φάουλ και η φάση να σταματάει.

Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης όμως, ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ αριστερά της εστίας του Λεβαδειακού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ και την έστειλε… συστημένη στο κεφάλι του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, με τον Σλοβένο να κάνει το 1-0 στο ντεμπούτο του, ως βασικός με τους «πράσινους».

Ένα φιλόδοξο σουτ από τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, δεν ανησύχησε τον Μάρκοβιτς, καθώς η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από την συμβολή της αριστερής γωνίας του τέρματος.

Με το «τριφύλλι» να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έψαχναν από νωρίς ακόμη ένα γκολ με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Μετά το cooling break, ο Λεβαδειακός με μια στημένη φάση, ο Βινίσιους έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπρινιόλι με μια εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ στο 26ο λεπτό.

Στο 29ο λεπτό μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Βέρμπιτς εισέβαλε στην αντίπαλη περιοχή με κάθετη κίνηση, γύρισε την μπάλα για το πέναλτι, αλλά δεν βρέθηκε παραλήπτης της μπαλιάς.

Οι γηπεδούχοι, πίεζαν κάθε μπαλιά στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που κούρασε τους παίκτες της Λιβαδειάς, υποχρεώνοντας τους να υποπέφτουν σε αρκετά λάθη.

2ο ημίχρονο

Με την επιστροφή των ομάδων από την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες δεν είχαν μεγάλο ρυθμό. Ο Λεβαδειακός κάνοντας δύο αλλαγές, μπήκε πιο δυναμικά στο τερέν και βρήκε μια φάση στο 51ο λεπτό με τον Βρακά, όμως η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

Με τον ίδιο πρωταγωνιστή, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μια τελική στο 54ο λεπτό, με την φάση να χαρακτηρίζεται ως «ακίνδυνη», καθώς η μπάλα πέρασε πολύ εκτός.

Ο Παλάσιος, με ατομική ενέργεια διέσχισε πολλά μέτρα με την μπάλα συγκλίνοντας από τα δεξιά προς τον άξονα, πάτησε περιοχή, αλλά δεν ηττήθηκε στην μονομαχία με τον Βινίσιους στο 60’.

Σε μία αντεπίθεση, μετά από κόρνερ του Λεβαδειακού, οι «πράσινοι» με τον Παλάσιος, τον Σπόραρ και τον Τσέριν να συνεργάζονται στο 67’, ο πρώτος μετά από πάσα του τελευταίου επιχείρησε ένα σουτ στην εστία, αλλά ήταν αδύναμο και ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε με ασφάλεια την μπάλα.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι σε μέτριο τέμπο, με τον Παναθηναϊκό να είναι στημένος πίσω, ψάχνοντας αντεπιθέσεις.

Μετά από μια εκτέλεση κόρνερ για το «τριφύλλι» στο 72ο λεπτό, ο Σβόνιμιρ Σάρλια έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, αλλά αυτή… ξύρισε το οριζόντιο δοκάρι.

Με τον Παλάσιος να κάνει μια ατομική ενέργεια και πάλι, στο 79ο λεπτό, ο Αργεντίνος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μάρκοβιτς. Ο επιθετικός πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ καταλήγοντας στην εξωτερική μεριά των διχτύων από τα δεξιά.

Την τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, πέτυχε ο Αντράζ Σπόραρ στο 89ο λεπτό, όταν μια κάθετη μπαλιά του Τσέριν στρώθηκε εξαιρετικά στον Σλοβένο, αλλά ο στράικερ του «τριφυλλιού» σούταρε και ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε με το πόδι.

Ο MVP

Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο 60 λεπτά, αλλά ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού και πέτυχε το γκολ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο λόγος φυσικά για τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς!

a29f248c6926c8f669d230841d15505e_XL.jpg

Η φάση του αγώνα

Ο Βινίσιους μετά το cooling break, έπιασε μια κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ειπε «όχι» στον Βραζιλιάνο.

5670030_1.jpg


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γκάνεα (82' Σάντσες), Πούγγουρας, Σάρλια, Κώτσιρας, Τσέριν, Κουρμπέλης, Βέρμπιτς (60' Πέρεθ), Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ (89')

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χαμόντ (46' Μουτίνιο), Μεχιά, Βινίσιους, Βήχος, Βράκας (66' Νίκας), Δούμτσιος, Καζένγκα Λούα Λούα (46' Σκβάρκα), Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ (82' Βουτσάς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0