Football Talk

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Οι «πολίτες» είναι… γήινοι και ο Τζέραρντ πήρε εκδίκηση για το περσινό φινάλε! (video)

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Οι «πολίτες» είναι… γήινοι και ο Τζέραρντ πήρε εκδίκηση για το περσινό φινάλε! (video)

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κυριάρχησε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Άστον Βίλα, όμως και αυτή είναι… γήινη. Ο Χάαλαντ σκόραρε ξανά, αλλά ο Μπέιλι ισοφάρισε και το τελικό 1-1 στην 6η αγωνιστική της Premier League, σηματοδοτεί τόσο την δεύτερη απώλεια βαθμών για τους «πολίτες», όσο και την… εκδίκηση του Στίβεν Τζέραρντ, για το αξέχαστο, περσινό φινάλε της Premier League.

Μπορεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ να πέτυχε το 10ο φετινό του γκολ και να έμοιαζε δεδομένη η επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι στο Βίλα Παρκ, όμως αυτό εν τέλει δεν συνέβη, με απόφαση… Μπέιλι για χάρη του Στίβεν Τζέραρντ. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, η Άστον Βίλα «έκοψε» βαθμό από τους «πολίτες» και ο Άγγλος προπονητής κατόρθωσε στην 3η του συνάντηση με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε πέρυσι, στην τελευταία αγωνιστική!

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Καταλανού έμαθε ότι η μπάλα τιμωρεί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το θεωρούν τέτοιο, αλλά αυτό επί της ουσίας βίωσε η Μάντσεστερ Σίτι στο Βίλα Παρκ, όπου ναι μεν κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο, που θα την ανέβαζε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το εντυπωσιακό φυσικά είναι πως οι «πολίτες» δεν κέρδισαν, ενώ είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ. Με ποιον; Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ φυσικά, που απέδειξε ότι όταν το πράγμα θα δυσκολεύει, όταν το πρώτο 0-0 ημίχρονο κάνει την εμφάνισή του, για «παρθενική» φορά μακριά από το Έτιχαντ, μετά το περσινό 2-2 με τη Γουέστ Χαμ, θα εμφανίζεται πάντα.

Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Premier League, με τον Νορβηγό να μετρά 10 γκολ σε έξι ματς, να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και να έχει συμμετοχή σε κάθε ένα από τα 6 ενενηντάλεπτα, στα οποία έχει παρευρεθεί, για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Και κάπως έτσι, η ιστορία επαναλήφθηκε στο Μπέρμιγχαμ. Μετά από ένα κακό από πλευράς ευκαιριών πρώτο ημίχρονο, με τους «πολίτες» να μην απειλούνται, αλλά να μην έχουν και εντός εστίας τελική προσπάθεια, ήρθε η ώρα να «μιλήσει» ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ, σε βάρος της Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ.

Μία εξαιρετική μπαλιά του Ντε Μπρόινε τον έβγαλε προ κενής εστίας, αυτός έκανε το 1-0 και ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Από εκεί και πέρα, έμοιαζε υπόθεση διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο γκολ. Ο Χάαλαντ στην δεύτερη εντός εστίας τελική του προσπάθεια, είδε τον Μαρτίνες να τον νικά στο 65’, το… δοκάρι δεν επέτρεψε στον Ντε Μπρόινε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ δύο λεπτά αργότερα και οι ευκαιρίες «τρίτωσαν» στο 69’, με τον Νορβηγό να σουτάρει με το δεξί, αλλά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να έχει απάντηση εκ νέου.

Και ενώ όλα έδειχναν λοιπόν πως το 2-0 είναι θέμα χρόνου, ο Μπέιλι απέδειξε πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι άτρωτη, κάνοντας το 1-1 και δίνοντας μία «άγρια» ομορφιά στο ματς.

Ακολούθησαν μονομαχίες σώμα με σώμα, με ό,τι πιο κοντινό σε… γκολ να είναι ένα σουτ του Κουτίνιο που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε άμεσα για οφσάιντ, με συνέπεια το 1-1 να διατηρηθεί μέχρι τέλους!

Η δεύτερη ισοπαλία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα σε έξι ματς είναι γεγονός και ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να αισθάνεται, έστω και ετεροχρονισμένα, πως πήρε την «εκδίκηση» από τη Μάντσεστερ Σίτι, για την περσινή, τελευταία, αγωνιστική της σεζόν!

Άστον Βίλα (Στίβεν Τζέραρντ): Μαρτίνες, Κας (27' Γιανγκ), Κονσά, Μινγκς, Ντιν, Ράμσεϊ, Καμαρά, ΜακΓκίν (65' Κουτίνιο), Ντάγκλας Λουίς, Γουότκινς, Μπέιλι (90+1' Μπουεντία)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (81' Ακέ), Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Σίλβα (73' Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Χάαλαντ



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0