Football Talk

Κώστας Τσιμίκας: Έξι ομάδες του «λείπουν» για να έχει παίξει κόντρα σε όλη την Premier League!

Κώστας Τσιμίκας: Έξι ομάδες του «λείπουν» για να έχει παίξει κόντρα σε όλη την Premier League!
Την 11η συμμετοχή του ως βασικός σε όλες τις διοργανώσεις στο «Νησί», κόντρα σε ομάδες που έχουν αγωνιστεί την τελευταία διετία στην Premier League, πραγματοποιεί ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος από την στιγμή που επιλέχθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ στην αρχική ενδεκάδα για το ματς με την Έβερτον, έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο απόλυτο. Ποιο είναι αυτό; Να έχει τεθεί αντιμέτωπος κόντρα σε όλους τους συλλόγους που απαρτίζουν την δεδομένη χρονική στιγμή την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με έξι να του απομένουν!

Συμμετοχή υπ’ αριθμόν 38 για τον Κώστα Τσιμίκα με την φανέλα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 8 ασίστ και «μηδέν» γκολ προς το παρόν, την ώρα που επιλέχθηκε να ξεκινήσει ως βασικός απέναντι στην Έβερτον, τόσο για πρώτη φορά φέτος, όσο και για «παρθενική» γενικότερα στην καριέρα του.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Κώστας Τσιμίκας ξεκινά συνολικά βασικός για 11η φορά κόντρα σε συλλόγους που έχουν παίξει την τελευταία διετία στην Premier League, την ώρα που έχει αντιμετωπίσει από την αρχή της εκάστοτε αναμέτρησης, 10 διαφορετικούς, με τους 8 εξ΄αυτών να  αγωνίζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην κορυφαία κατηγορία του «Νησιού»!

Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται η Άρσεναλ, η Τσέλσι και αισίως τα «ζαχαρωτά», ενώ γενικά έχει λάβει χρόνο συμμετοχής κόντρα σε Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, με συνέπεια να έχει αντιμετωπίσει ολόκληρο το Big 6, πλην φυσικά της Λίβερπουλ.

Πρακτικά, έξι είναι οι ομάδες τις οποίες δεν έχει βρει στον δρόμο του ο Κώστας Τσιμίκας ποτέ στο «Νησί»! Την Γουέστ Χαμ, την Γουλβς, την Μπράιτον, τη Μπρέντφορντ, τη Λιντς και τη Φούλαμ!

Έχει απουσιάσει δηλαδή από σημαντικά ματς πέρυσι, για την Λίβερπουλ. Από την πρώτη ήττα της σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, από τη νίκη στο φινάλε με τον Οριγκί στο «Μολινό», στο ματς με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ζότα, από το 2-2 με τη Μπράιτον στο «Άνφιλντ», από το 3-3 με τη Μπρέντφορντ στο Community, που η ομάδα του σκόραρε τρεις φορές και δεν κέρδισε, και από τα 9 γκολ που πέτυχαν αθροιστικά οι «κόκκινοι» κόντρα στη Λιντς σε 180 αγωνιστικά λεπτά!

Όσον αφορά τη Φούλαμ, ο Κώστας Τσιμίκας φέτος δεν έχει λάβει χρόνο συμμετοχής μόνο στην πρεμιέρα. Στο «Κρέιβεν Κότατζ» δηλαδή και στην απρόσμενη ισοπαλία της ομάδας του απέναντι στους «νεοφώτιστους».

Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές του Τσιμίκα ως βασικός κόντρα σε ομάδες που έχουν παίξει τα 2 τελευταία χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, αυτές που ήρθε από τον πάγκο και τα… κενά που απομένουν για να έχει συναντήσει όλους τους συλλόγους της φετινής Premier League:

Οι βασικές συμμετοχές του Κώστα Τσιμίκα στο «Νησί»:

Νόριτς (δύο φορές)

Μπέρνλι

Κρίσταλ Πάλας

Άρσεναλ

Λέστερ

Τσέλσι

Άστον Βίλα

Σαουθάμπτον

Νότιγχαμ (FA Cup)

Έβερτον

Οι αναμετρήσεις που ο Κώστας Τσιμίκας έπαιξε ως αλλαγή:

Μάντσεστερ Σίτι

Τσέλσι

Γουότφορντ

Τότεναμ (δύο φορές)

Κρίσταλ Πάλας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπόρνμουθ (Λιγκ Καπ)

Νιούκαστλ

Οι ομάδες που δεν έχει συναντήσει ποτέ στην καριέρα του και παίζουν στην Premier League:

Γουέστ Χαμ

Γουλβς

Μπράιτον

Μπρέντφορντ

Λιντς

Φούλαμ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0