Football Talk

ΠΑΟΚ: Να βρει το αντίδοτο κόντρα στον Άρη και (επιτέλους) να… σκοράρει

ΠΑΟΚ: Να βρει το αντίδοτο κόντρα στον Άρη και (επιτέλους) να… σκοράρει

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών και ο ΠΑΟΚ έχει βάλει σε λειτουργία την «Επιχείρηση Νίκης», με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να στηρίζεται στο πλάνο των δύο πρώτων νικηφόρων αγωνιστικών.

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

 Το «Ελ Κλάσικο» της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι λίγες ώρες μακριά μας και η ομάδα του Λουτσέσκου πηγαίνει σε αυτό μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου (2-1) χάρη στο buzzer-beater του Νάρεϊ, ενώ ο Άρης προέρχεται από την ήττα του Παναιτωλικού με 3-1 στο Αγρίνιο και με… διαφορετικό προπονητή. 

Καθώς, ο Χερμάν Μπούργος απομακρύνθηκε με εντολή Θεόδωρου Καρυπίδη και στον πάγκο θα καθίσει ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Απόστολος Τερζής

Θέλει απεγνωσμένα να βρει δίχτυα και να… αλλάξει τη χρονιά

IMG_4063.jpg
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προβλημάτισε έντονα τη περασμένη σεζόν στα παιχνίδια κόντρα στον Άρη, μιας και σε τέσσερις αναμετρήσεις (δύο στη κανονική περίοδο και δύο στα play off) δεν κατάφερε να νικήσει, αλλά ούτε να σκοράρει! Σημειώνοντας τρεις ήττες (με σκορ 1-0 όλες), εκ των οποίων οι δύο από αυτές ήταν στην έδρα του, και μία ισοπαλία (0-0) στο «Χαριλάου». 

Κάπως έτσι λοιπόν, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ένα «έξτρα» κίνητρο για να… σπάσει αυτή τη παράδοση που χτίστηκε σε διάστημα ενός έτους και παράλληλα παλέψει για το τρίποντο, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί. Τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σε αγωνιστικό, διότι ο ΠΑΟΚ (στη προκειμένη περίπτωση) θα συνεχίζει να βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση αυτού του μακρινού δρόμου, εφόσον επικρατήσει. 

Με την ίδια γνωστή συνταγή (;)
IMG_4073_1.jpg

«Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Έτσι και στη περίπτωση του ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να μην ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, ο Κοτάρσκι θα βρεθεί κάτω από τα γκολπόστ, οι Ίνγκασον-Κουλιεράκης θα είναι το δίδυμο στην άμυνα, με τον νεαρό Έλληνα να καλείται να παίξει το πρώτο ντέρμπι στη καριέρα του. 

Από εκεί και έπειτα, ο Λευτέρης Λύρατζης θα βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας, αν φυσικά είναι απόλυτα έτοιμος (την Τετάρτη 31/08 ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα με την ομάδα). Ενώ αριστερά θα είναι ο Βιεϊρινία. Αν ο 22άχρονος κριθεί ανέτοιμος, τότε θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη πλευρά του (αριστερά) ο Τσαούσης. 

Εν συνεχεία, οι «τρεις σωματοφύλακες» του κέντρου θα είναι οι Ντάντας-Κούρτιτς-Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, και στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν στο νικητήριο γκολ επί του Ατρομήτου, οι Ζίβκοβιτς- Νάρεϊ.

Τέλος, απόφαση της τελευταίας στιγμής θα είναι αυτή του σέντερ φορ. Με τον Ρουμάνο τεχνικό να αναμένεται να διαλέξει ανάμεσα στον Μπράντον Τόμας, που ξεκίνησε στα πρώτα δύο παιχνίδια της Super League, σκοράροντας ένα γκολ (το 1-0 με τον Παναιτωλικό), και στον Ολιβέιρα που πήρε περισσότερα λεπτά συμμετοχής κόντρα στους Περιστεριώτες. Με τον Πορτογάλο να βρίσκει και αυτός δίχτυα, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0