Football Talk

«Derby della madonnina»: Σαν Σίρο ή Τζουζέπε Μεάτσα; (video)

«Derby della madonnina»: Σαν Σίρο ή Τζουζέπε Μεάτσα; (video)
Το «Derby della madonnina»  πρωταγωνιστεί ανάμεσα στις ιταλικές αναμετρήσεις του Σαββάτου και το BN Sports σου παρουσιάζει την ιστορία πίσω από το όνομα της ιστορικής έδρας των Ίντερ και ΜίλανΣαν Σίρο ή Τζουζέπε Μεάτσα;
Περίπου μισή ώρα από το την πιάτσα Ναβίλι, κεντρικής συνοικίας του Μιλάνο, βρίσκεται η περιοχή Σαν Σίρο. Ένα αραιοκατοικημένο μέρος, με άσχημα κτίρια, αρκετό πράσινο και σκιουράκια... γύρω από το επιβλητικό Στάδιο της πόλης. Η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα ποδοσφαιρική έδρα της γειτονικής Ιταλίας, η οποία έχει την τιμή να φιλοξενεί τις ιστορικές Ίντερ και Μίλαν.

 foto_san_siro_-_cherchi2-klZ-U3300165118630AGH-656x492Corriere-Web-Milano.jpg
Δεν εντυπωσιάζει εξωτερικά, ούτε ο περιβάλλοντας χώρος, αλλά ούτε και το κτίσμα αυτό καθ' αυτό, σε αντίθεση με το εσωτερικό του. Επιβλητικό, βγαλμένο από μία άλλη εποχή, με τέσσερις γιγάντιους πύργους - πυλώνες σε κάθε γωνία του, σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε ένα μυθικό μέρος. Υπό μία έννοια ισχύει... καθώς στο εσωτερικό του έχουν αγωνιστεί αθλητές όπως ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο Γκούλιτ, ο Μαλντίνι, ο Ματσόλα και φυσικά ο Τζουζέπε Μεάτσα.
inter-milan-giuseppe-meazza-italy-eht--120283-p.jpg
 
Χωρίς προλόγους, πρόκειται για τον άνθρωπο που αγωνίστηκε επί 13 συναπτά έτη (σ.σ. 1927-1940) με την φανέλα των «νερατζούρι», σημειώνοντας 240 τέρματα σε 348 συμμετοχές, ώστε φεύγοντας να μετεγγραφεί στην... αντίπερα όχθη. Ναι ο Μιλανέζος Ιταλός επιθετικός έχει φορέσει και την φανέλα των «ροσονέρι», αλλά αυτό δεν τον έκανε καθόλου πιο συμπαθή στο κοινό της, καθώς το όνομα του είχε  συνδεθεί άρρηκτα με τον προηγούμενο του σύλλογο.
 
Έτσι λοιπόν προκύπτει και το μοναδικό φαινόμενο με την διπλή ονομασία του Σαν Σίρο. Η αλήθεια είναι ότι όταν  πρωτοχτίστηκε το 1925, πήρε το όνομα της περιοχής, ενώ 55 χρόνια μετά μετονομάστηκε σε Τζουζέπε Μεάτσα. Οι οπαδοί της Μίλαν εξακολουθούν να το αποκαλούν με την παραδοσιακή του ονομασία, όπως και πολλοί εξ αυτών της Ίντερ, μερίδα εκ των οποίων αρέσκεται να χρησιμοποιεί και το όνομα του θρύλου του συλλόγου.
 
Ένα μέρος μοναδικό... ιδιαίτερο στα πάντα. Μπαίνοντας μέσα συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κοινός χώρος που στεγάζει τα μουσεία και των δύο συλλόγων, τον οποίων τα αποδυτήρια απέχουν ελάχιστα μέτρα μεταξύ τους. Στα ενδότερα του γηπέδου στεγάζεται και το μουσείο της Εθνικής Ιταλίας, γεμάτο κειμήλια από διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά του Euro. «Derby della madonnina» λοιπόν στις 19:00 μ.μ., με γηπεδούχο την Μίλαν, οπότε πιθανότατα θα δείτε την ιστορική έδρα να αναγράφεται ως... Στάδιο Σαν Σίρο!
 
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0