Football Talk

Μαρσέλο: Ένας «θρύλος» στο Θρύλο! (video)

Μαρσέλο: Ένας «θρύλος» στο Θρύλο! (video)

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής (2/9) ο Ολυμπιακός, κάνοντας δικό του τον παίκτη με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά στη Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο. Συμβόλαιο 1+1 υπέγραψε ο Βραζιλιάνος που δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα και πιάνει αμέσως δουλειά στους Πειραιώτες.

Πρόκειται για μια μεταγραφή εκτός ελληνικής πραγματικότητας που από από το βράδυ της Παρασκευής κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο στον Ολυμπιακό! Το γράφεις, το λες και δεν το πιστεύεις. Σα να γυρίσαμε πίσω στο 2004 όταν οι Πειραιώτες έκαναν δικό τους τον μεγάλο Ριβάλντο. Αναμφίβολα οι δυο μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Μόλις τρεις μήνες πριν, ο Μαρσέλο σήκωνε στο Παρίσι το 14ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης/ Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν η 5η φορά που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με τη «βασίλισσά» και συνολικά ο 25ος τίτλος που κατέκτησε στα 15 χρόνια παρουσίας του στη Μαδρίτη. Κανείς σε ολόκληρη την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους από τον Μαρσέλο που έρχεται στην Ελλάδα για… διευρύνει τη συλλογή του. Ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος αριστερός μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

 Ένας ποδοσφαιριστής με 58 εμφανίσεις και 6 γκολ με την Εθνική Βραζιλίας και άλλες 546 με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης όπου πέτυχε 38 γκολ, μοίρασε 103 ασίστ και κέρδισε ένα σωρό ατομικές διακρίσεις.

Όταν τον Μάιο ανακοίνωσε πως το κεφάλαιο Ρεάλ ολοκληρώθηκε για αυτόν, ο Μαρσέλο είχε στα χέρια του πολλές προτάσεις από διάφορες ομάδες της Ευρώπης και της Αμερικής, ωστόσο μέχρι τώρα καμία δεν τον κάλυπτε. Όταν ο Ολυμπιακός τον προσέγγισε τις τελευταίες ημέρες, οι άνθρωποι των Πειραιωτών κατάλαβαν πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος και τελικά συμφώνησαν σε όλα με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, ολοκληρώνοντας το σπουδαίο deal λίγα λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας για την ευρωπαϊκή λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία με προβλέπει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, με τον 34χρονο Βραζιλιάνο να αναμένεται στην Ελλάδα το Σάββατο ή την Κυριακή για να πιάσει δουλειά στον Ρέντη.

Δημήτρης Σπηλιόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0