Football Talk

Ελλάδα - Ουαλία 0-1: Το «πάλεψε» η Εθνική Γυναικών αλλά δεν απέφυγε τον αποκλεισμό

Ελλάδα - Ουαλία 0-1: Το «πάλεψε» η Εθνική Γυναικών αλλά δεν απέφυγε τον αποκλεισμό
Παρά την μεγάλη προσπάθεια, η Εθνική Γυναικών γνώρισε την ήττα από την Ουαλία, με 1-0 στο Πανθεσσαλικό και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Η Εθνική Γυναικών έδωσε τα πάντα στο βροχερό Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα από την ισχυρή Ουαλία με σκορ 1-0. Με αυτή την ήττα, η Εθνική Γυναικών έμεινε οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 αφού δεν μπορεί να διεκδικήσει πλέον ούτε τη 2η θέση, παρά την τεράστια προσπάθεια των ποδοσφαιριστριών και του κόουτς Γιώργου Κυριαζή.

Το γκολ για τις νικήτριες πέτυχε Κάρι Τζόουνς στο 34΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η Ελλάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τη Μάρκου, αλλά το σουτ της δεν επέκρουσε η Ουαλή τερματοφύλακας. 

Πλέον η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γαλλία (06/09), σε ένα παιχνίδι χωρίς καμία βαθμολογική σημασία, αφού οι γηπεδούχες έχουν εξασφαλίσει την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ντέρμπι Ουαλίας-Σλοβενίας είναι αυτό που θα καθορίσει το 2ο εισιτήριο. 

Ελλάδα: Νάση, Γιαννακά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Σιδηρά ((69΄ Γεωργίου), Μάρκου, Σαρρή (81΄ Χατζηνικολάου), Νεφρού, Μωραΐτου, Κόγγουλη (75΄ Σπυριδωνίδου), Παλαμά.

Ουαλία: Ο΄ Σάλιβαν, Έβανς, Ινγκλ, Ρόμπερτς, Τζέιμς, Γκριν (96΄ Γουόρντ), Χάρντινγκ, Ρόου, Λαντ, Χόλαντ, Τζόουνς. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0