Football Talk

Ολυμπιακός - Ιωνικός: Το... ποτέ των «κυανόλευκων», σε μια ιστορία αναμετρήσεων με ρεκόρ γκολ! (video)

Ολυμπιακός - Ιωνικός: Το... ποτέ των «κυανόλευκων», σε μια ιστορία αναμετρήσεων με ρεκόρ γκολ! (video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου (3/9) τον Ιωνικό, με την παράδοση να είναι υπερ του, αφού ουδέποτε έχει ηττηθεί από την ομάδα της Νίκαιας και τις αναμετρήσεις τους να προσφέρουν «συχνά - πυκνά» γκολ με το... τσουβάλι!

Ο Ιωνικός θα βρεθεί το Σάββατο (3/9, 19:00) στο Φάληρο, για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, κάτι όμως που ξυπνά... εφιαλτικές αναμνήσεις για τον σύλλογο της Νίκαιας.

Η ομάδα του Σπανού θα προσπαθήσει να «σπάσει μια κατάρα» που κρατά από το 1989, όταν και ο Ιωνικός βρέθηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, καθώς ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος έκτοτε στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 35 φορές συνολικά, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 29 νίκες, έξι ισοπαλίες και καμία ήττα, με τα γκολ να είναι 91 υπερ και 25 κατά!

Φυσικά, ο Ολυμπιακός θέλει να «πατήσει» πάνω σε αυτή την ιστορία και να... σπάσει το αρνητικό σερί που έχει σημειώσει από την αρχή της σεζόν. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν πλέον, έχει κερδίσει μόλις ένα ματς σε κανονική διάρκεια φέτος από τα οκτώ που έχει δώσει, κάτι που αποτελεί μια από τις χειρότερες εκκινήσεις των Πειραιωτών.

Μάλιστα, ο Ιωνικός είναι μια από τις δύο ελληνικές ομάδες (ο Πλατανιάς η άλλη) που ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 15 φορές σε οποιαδήποτε εγχώρια διοργάνωση και δεν έχει γευτεί την ήττα.

Σκορ που θυμίζουν... αγώνες πόλο!

Ωστόσο, κάτι ακόμα από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων που αξίζει να αναφερθεί είναι τα γκολ που έχουν σημειωθεί σε αρκετές εξ αυτών. Πιο αναλυτικά, στο 1/5 των αγώνων έχουν επιτευχθεί πέντε ή περισσότερα γκολ. Οι δύο τους άλλωστε κρατούν το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ (11) σε ένα ματς Κυπέλλου Ελλάδας.

Τον Γενάρη του 1999, ο Ιωνικός φιλοξένησε στη Νίκαια τον Ολυμπιακό για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, με τον πίνακα του σκορ στο τέλος να γράφει 4-7 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Εκτός από αυτόν των αγώνα, ακόμη έξι ματς ήταν ένα... φεστιβάλ γκολ, με τους Πειραιώτες να «χαμογελούν» σε όλα, πλην ενός!

Αναλυτικά τα ματς με πέντε ή περισσότερα γκολ στην ιστορία των αναμετρήσεων Ολυμπιακός - Ιωνικός:

Α’ Εθνική / Super League

94/95 Ολυμπιακός - Ιωνικός 6-1

96/97 Ολυμπιακός - Ιωνικός 4-1

00/01 Ολυμπιακός - Ιωνικός 3-3

01/02 Ολυμπιακός - Ιωνικός 5-0

02/03 Ολυμπιακός - Ιωνικός 6-0

06/07 Ιωνικός - Ολυμπιακός 3-5

Κύπελλο Ελλάδας

98/99 Ιωνικός - Ολυμπιακός 4-7

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0