Football Talk

Από το λιμάνι του Πειραιά στο «Ολίμπικο» της Ρώμης: Ο Καμαρά και οι παίκτες του Ολυμπιακού που φόρεσαν τη φανέλα της Ρόμα (video)

Από το λιμάνι του Πειραιά στο «Ολίμπικο» της Ρώμης: Ο Καμαρά και οι παίκτες του Ολυμπιακού που φόρεσαν τη φανέλα της Ρόμα (video)
Ο Μαντί Καμαρά, μετά από τέσσερα γεμάτα χρόνια στον Ολυμπιακό, είναι με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής της Ρόμα. Το BN Sports σας θυμίζει τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» που στο παρελθόν αγωνίστηκαν με την ομάδα της «Αιώνιας Πόλης».

Ήταν 9 Αυγούστου του 2018 όταν ο άγνωστος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, Μαντί Καμαρά έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στη Λουκέρνη. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεχώριζε για τις ευκαιρίες που έδινε σε όλους τους παίκτες και ο 21χρονος τότε μέσος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Από εκείνη την νικηφόρα αναμέτρηση μέχρι και πριν λίγα 24ωρα, ο χαφ από τη Γουινέα αποτέλεσε βασική μονάδα του «ερυθρόλευκου» συλλόγου με  181 συμμετοχές, στις οποίες πέτυχε 19 γκολ, ενώ μοίρασε και 19 ασίστ. Υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, εκτόξευσε την αγωνιστική του εικόνα και ανέβασε κατακόρυφα την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ να ενδιαφέρονται για την περίπτωση του. 

Εν τέλει, η ομάδα που απέκτησε τον Καμάρα είναι η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο που βρίσκεται στην πρώτη θέση της Serie A με 10 βαθμούς στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Οι «τζιαλορόσι» θα καταβάλλουν 1,5 εκατ. ευρώ και με οψιόν αγοράς στα 11, 5 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι.

Με αφορμή λοιπόν την μετακίνηση του 25χρονου στον σύλλογο της «Αιώνιας Πόλης», το BN Sports σας θυμίζει τρείς περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, που έκαναν το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό ταξίδι με τον Μαντί Καμαρά.

Κώστας Μανωλάς 

Ο Έλληνας αμυντικός είναι ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης της λίστας και δεν χωράει αμφιβολία, ότι δύσκολα θα ξεχαστεί από τους φίλους της ιταλικής ομάδας. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014 με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ και όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν, αρνήθηκε προτάσεις από άλλες ομάδες συμπεριλαμβανομένου και της Γιουβέντους, για να αγωνιστεί με τη Ρόμα

Στα πέντε χρόνια παραμονής του, μέτρησε 206 παιχνίδια και πέτυχε οκτώ γκολ, ενώ μοίρασε ισάριθμες ασίστ. Δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο, παρ’ όλα αυτά στις τέσσερις από τις πέντε σεζόν που αγωνίστηκε στη Ρόμα, η ιταλική ομάδα κατετάγη μέσα στην πρώτη τετράδα που εξασφάλιζε εισιτήριο στους ομίλους του Champions League.

Κορυφαία στιγμή του δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2017-18. Η Ρόμα είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 4-1 και στη ρεβάνς, με μια μυθική εμφάνιση, κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τον Έλληνα αμυντικό να σημειώνει το τρίτο και τελευταίο γκολ, από εκτέλεση κόρνερ του Τσενγκίζ Ουντέρ.

Βασίλης Τοροσίδης 

Ο δεξιός οπισθοφύλακας με καταγωγή από την Ξάνθη είχε μετακομίσει στην Ρώμη τον Ιανουάριο του 2013. Οι «τζιαλορόσι» κατέβαλλαν στην ομάδα του Πειραιά το ποσό των 400.000 ευρώ και βγήκαν νικητές στη «μάχη» με την Φούλαμ που επίσης, διεκδικούσε τον παίκτη. 

Με τη φανέλα της Ρόμα πήρε μέρος σε 77 αναμετρήσεις, με απολογισμό επτά γκολ και πέντε ασίστ. Στο Champions League αγωνίστηκε σε οχτώ παιχνίδια, ενώ δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο.

Αξιοσημείωτα είναι τα εντυπωσιακά γκολ που πετύχαινε παρά την θέση του δεξιού μπακ. Ένα εξ αυτών, απέναντι στην Ίντερ για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ιταλίας τη σεζόν 2012-13. Στο 74’ απέφυγε τον Φραντσέσκο Φόρτε και ανάμεσα σε δυο αντιπάλους εξαπέλυσε ένα καλοζυγισμένο ψηλοκρεμαστό σουτ και έγραψε το 3-1 που έδωσε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό στους πρωτευουσιάνους.

Χοσέ Χολέμπας

Η μετακίνηση του Έλληνα αριστερού μπακ με καταγωγή από το Ασάφενμπουργκ της Γερμανίας συνέβη το καλοκαίρι του 2014. Ήταν η ίδια χρονιά της απόκτησης του Κώστα Μανωλά. Το ποσό της μεταγραφής κυμάνθηκε στο 1 εκατομμύριο ευρώ, με το συμβόλαιο του να είναι τριετούς διάρκειας. 

Στον ένα χρόνο παρουσίας του, αποτέλεσε βασική μονάδα με 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ένα γκολ και μια ασίστ. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχώρησε με προορισμό την Γουότφορντ που είχε προβιβαστεί τότε στην Premier League

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0