Football Talk

Έρλινγκ Χάαλαντ: «Σεληνιασμένος» από νωρίς, σπάει τα ρεκόρ της Premier League με το... καλημέρα!

Έρλινγκ Χάαλαντ: «Σεληνιασμένος» από νωρίς, σπάει τα ρεκόρ της Premier League με το... καλημέρα!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι από άλλον πλανήτη και το απέδειξε περίτρανα στην αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πρόσθεσε άλλο ένα χατ-τρικ, το δεύτερο συνεχόμενό και σημείωσε κι’ άλλα ρεκόρ, μόλις στον πρώτο μήνα παρουσίας του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η έλευση του Έρλινγκ Χάαλαντ στη «λαμπερή» Premier League και τη Μάντσεστερ Σίτι, δημιούργησε ανάλογες προσδοκίες με τα κατορθώματα τα όποια πέτυχε με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωστόσο, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος των Citizens δεν περίμενε να δει το «εκρηκτικό» ξεκίνημα που πραγματοποιεί ο Νορβηγός στα πρώτα πέντε παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μετά το χατ-τρικ που σημείωσε στην αναμέτρηση του Σαββάτου (27/08) απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ο 22χρονος το έκανε ξανά πετυχαίνοντας τρία γκολ κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ στην εμφατική νίκη της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα με 6-0. Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League με εννέα γκολ στα πέντε πρώτα ματς, ξεπερνώντας τους Μικ Κουίν και Σέρχιο Αγουέρο, οι οποίοι μετρούσαν οκτώ.

Επίσης, τα εννέα γκολ που έχει σκοράρει είναι περισσότερα από όσα έχουν πετύχει οι 15 από τις 20 ομάδες της Premier League. Λιγότερες (!) είναι αυτές που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα πιο πολλές φορές από το Νορβηγό στράικερ. Τρελό!

Αξίζει να τονιστεί ότι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει δυο χατ-τρικ τον μήνα Αύγουστο. Συνάμα με τα 9 γκολ προσπέρασε τον Χάρι Κέιν (μετρούσε 8) αναφορικά με τα περισσότερα γκολ ενός ποδοσφαιριστή στον πρώτο μήνα της παρουσίας του στην Premier League.


Τέλος, χρειάστηκε μόλις πέντε παιχνίδια για να φτάσει τα δύο χατ-τρικ, αφήνοντας πίσω τον Ντεμπά Μπα που το πέτυχε στις 21 πρώτες αναμετρήσεις του στο αγγλικό πρωτάθλημα και κατείχε το εν λόγω ρεκόρ.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0