Football Talk

Άρης: «Μεγάλη» δικαίωση από το CAS στην υπόθεση Ντουρμισάι!

Άρης: «Μεγάλη» δικαίωση από το CAS στην υπόθεση Ντουρμισάι!

Δικαίωση για την ΠΑΕ Άρης μέσω του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι, μετά από 18 μήνες.

Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη δικαίωση για την ΠΑΕ Άρης η οποία για διάστημα μεγαλύτερο των δύο χρόνων ζούσε με την αμφιβολία και τον κίνδυνο ενεργοποίησης της απόφασης απαγόρευσης μεταγραφών που της είχε επιβάλει η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για την υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι.

Στην ΠΑΕ Άρης είχε καταλογιστεί ευθύνη για τη χρησιμοποίηση του ποδοσφαιριστή, Φιορίν Ντουρμισάι, ενώ υπήρχε ban μεταγραφών τον Γενάρη του 2020. Τότε οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τίποτε περισσότερο από το να ακολουθήσουν τη οδό που τους έδειξε η ΕΠΟ, η οποία είχε προχωρήσει στην έκδοση δελτίου του ποδοσφαιριστή και ουσιαστικά είχε επιτρέψει τη χρησιμοποίησή του.

Ο Άρης είχε χρησιμοποιήσει τον παίκτη σε μερικούς αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά μια καταγγελία στη FIFA «πάγωσε» τους Θεσσαλονικείς. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, τιμώρησε την ΠΑΕ Άρης με απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο η οποία επιβλήθηκε τον Μάιο του 2020.

Η ομάδα προσέφυγε στο CAS για την ανατροπή της απόφασης, διατηρώντας έτσι το δικαίωμα των μεταγραφών λόγω εκκρεμοδικίας και η προσφυγής τους εκδικάστηκε τον Φεβρουάριου του 2021. Ύστερα από 18 ολόκληρους μήνες, με την υπόθεση να παίρνει συνεχόμενες αναβολές, φτάσαμε στο σήμερα, με το CAS να απορρίπτει ολοκληρωτικά την απόφαση/ποινή της FIFA, απαλλάσσοντας τους «κίτρινους» από κάθε ευθύνη!

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

α) ότι η ΠΑΕ Άρης έχει το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών με την ταυτόχρονη ακύρωσης της ποινής απαγόρευσης

β) στην ΠΑΕ Άρης θα πρέπει να επιστραφεί ολόκληρο το χρηματικό ποσό που ξόδεψε για δικαστικά έξοδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0