Football Talk

Το BN Sports στην προπόνηση της ΑΕΚ: Έμφαση σε σέντρες-τελειώματα, τριάδα με Μουκουντί και «μάγια» Γκατσίνοβιτς! (video)

Το BN Sports στην προπόνηση της ΑΕΚ: Έμφαση σε σέντρες-τελειώματα, τριάδα με Μουκουντί και «μάγια» Γκατσίνοβιτς! (video)

Το BN Sports βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, για την πρώτη «ανοιχτή» προπόνηση της σεζόν και σας μεταφέρει γραπτώς, άλλα και με… εικόνα, όσα είδε στο Σεραφείδειο.

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η ΑΕΚ άνοιξε τις «πύλες» του προπονητικού της κέντρου για τον Τύπο (31/08), με τον Ματίας Αλμέιδα να παρουσιάζει τον τρόπο που «στήνει» τη δική του ομάδα. Κάτι διόλου σύνηθες, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε να συμβεί από προκάτοχό του, για περίπου 15 χρόνια!

Το BN Sports βρέθηκε στο Σεραφείδειο και σας μεταφέρει όσα είδε στην «ανοιχτή» αυτή προπόνηση. Σε μία προπόνηση που ο Ματίας Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να δείξει πως βρίσκεται μεν εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών, αλλά με την μπάλα το… έχει ακόμη!


Το πρόγραμμα ξεκίνησε περίπου στις 9 π.μ. με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν την προγραμματισμένη προθέρμανση.

Ακολούθησε ένα ιδιότυπο «κυνηγητό», την ώρα που ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κάρλος Ρόα, είχε αναλάβει τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Γιώργο Αθανασιάδη.


Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όλες οι ασκήσεις ήταν με μπάλα, περιλαμβάνοντας κινήσεις στον χώρο και τελειώματα!

Όπως φάνηκε σε αυτήν τη δίωρη -και κάτι- προπόνηση, ο Ματίας Αλμέιδα θέλησε να διορθώσει άμεσα μία παθογένεια της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, που έκανε την εμφάνισή της και στην εντός έδρας ήττα από τον Βόλο (27/08, 1-0).

Πιο συγκεκριμένα, για αρκετή ώρα οι ακραίοι δούλεψαν βγάζοντας σέντρες, την ώρα που οι σέντερ φορ και τα χαφ με πιο επιθετικά καθήκοντα, «πατούσαν» περιοχή. Εν ολίγοις, οι Γκατσίνοβιτς - Άμραμπατ από τα δεξιά και οι ΜοχαμάντιΕλίασον από τα αριστερά «σέρβιραν», με τους Αραούχο, Γκαρσία και Αλμπάνη, να «εκτελούν».

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη άσκηση ήταν η τοποθέτηση του Στίβεν Τσούμπερ στον «άξονα», με αυτόν να δίνει την πρώτη πάσα, κάτι που ίσως δείχνει πως ο Ματίας Αλμέιδα τον βλέπει ως πιθανή λύση και σε ρόλους πέρα από τα άκρα. 


Μάλιστα, σε μία από τις στιγμές που κατέγραψε ο φακός του
BN Sports, ο νεοαποκτηθείς, Νίκλας Ελίασον, έβγαλε μία σέντρα με… διαβήτη στον Πέτρο Μάνταλο, αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης σταμάτησε την κεφαλιά του δεύτερου, με εντυπωσιακή απόκρουση.

Γενικότερα, ο Σουηδός εξτρέμ έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με την ταχύτητα να φαίνεται ως ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά προσόντα του.


Στο προτελευταίο κομμάτι της προπόνησης ακολούθησε «διπλό», ίσως σε μία πρόβα ενδεκάδας εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα (04/09, 21:30), με 10 «λευκούς» εναντίον 10 «κιτρινόμαυρων». Σε αυτήν, ο Αρόλντ Μουκουντί αγωνίστηκε δίπλα στους Βίντα και Τζαβέλλα, γεγονός που ίσως αυξάνει τις πιθανότητες να κάνει σύντομα το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ.

Με δύο πανέμορφα γκολ του Γκατσίνοβιτς, το ένα μετά από εξαιρετική κάθετη του Τσούμπερ και το άλλο με φοβερό σουτ, οι «λευκοί» επικράτησαν με 2-1. Ο Αλμπάνης είχε ισοφαρίσει με το «εξωτερικό» νωρίτερα.

Οι ομάδες είχαν χωριστεί ως εξής: από τη μία πλευρά οι Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία, που ήταν και οι νικητές. Από την άλλη, οι Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Μάνταλος, Ελίασον, Αλμπάνης, Άμπραμπατ.


Μετά το τέλος του προπονητικού διπλού, Ρότα και Μοχαμάντι συνέχισαν να προπονούνται στις σέντρες, τροφοδοτώντας τον Ελίασον, ενώ ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο Σεραφείδειο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε την πρόθεσή του να καθιερωθούν οι «ανοιχτές» προπονήσεις, αλλά και συνεντεύξεις Τύπου, ώστε οι δημοσιογράφοι να έχουν πληρέστερη εικόνα της δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0