Football Talk

ΑΕΚ: Έκθεση ζωγραφικής για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

ΑΕΚ: Έκθεση ζωγραφικής για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ αποδίδουν τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, αλλά και σε όσους επιβίωσαν και έζησαν τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, του Ξεριζωμού και της εγκατάστασης στην Ελλάδα, το 1922, πραγματοποιώντας έκθεση ζωγραφικής!

Έκθεση ζωγραφικής από τις 3-10 Σεπτεμβρίου στον σταθμό μετρό του Συντάγματος, θα πραγματοποιήσει η ΑΕΚ μαζί με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, για να τιμήσει τις ρίζες της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

«100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ αποδίδουν τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, αλλά και σε όσους επιβίωσαν και έζησαν τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, του Ξεριζωμού και της εγκατάστασης στην Ελλάδα, το 1922.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η Έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή με θέμα τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά του 1922. Σαράντα πίνακες που μας θυμίζουν τον πόνο της προσφυγιάς.
Από τις 03 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00 - 19:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, του Σταθμού Συντάγματος.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Διοργάνωση: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που στεγάζεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Υποστηρικτής: ΣΤΑΣΥ

Χορηγός: ΑΕΚ»

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0