Football Talk

Οι πιο γρήγορες απολύσεις προπονητών στη Premier League: Από τον Νταλγκλίς, μέχρι τους Ντε Μπουρ και Ρόμπσον!

Οι πιο γρήγορες απολύσεις προπονητών στη Premier League: Από τον Νταλγκλίς, μέχρι τους Ντε Μπουρ και Ρόμπσον!

Ποιος είπε ότι Premier League και απολύσεις προπονητών δεν πάνε μαζί; Το BN Sports σας υπενθυμίζει τις πιο γνωστές και γρήγορες λύσεις συνεργασίας τεχνικών των τελευταίων ετών στη πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. 

Οι ομάδες της Premier League μας έχουν συνηθίσει να είναι υπομονετικές με τους προπονητές, όταν αυτοί δεν «πιάνουν» την επιθυμητή επίδοση, ωστόσο μερικές φορές το ποτήρι «ξεχειλίζει» και οι διοικήσεις τους απολύουν. 

Με αφορμή αυτή του Σκοτ Πάρκερ από τη Μπόρνμουθ, μετά την ιστορική «εννιάρα» από τη Λίβερπουλ, όντας στο τιμόνι της ομάδας στη πρώτη κατηγορία για τέσσερις αγωνιστικές, το BN Sports σας παρουσιάζει τις πιο γρήγορες απολύσεις των τελευταίων ετών στη Premier League.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Κένι Νταλγκλίς και Πολ Στάροκ σε Νιούκαστλ και Σαουθάμπτον αντίστοιχα. Αμφότεροι απολύθηκαν από τις ομάδες τους από τη δεύτερη μόλις αγωνιστική, με τον τεχνικό των «αγίων» να χάνει τα ηνία του σε διάστημα εννέα ημερών και τον «θρύλο» της Λίβερπουλ σε 12. 

Παρόμοια (12 ημέρες), είχε κρατήσει και η θητεία του Πίτερ Ριντ στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο ο ίδιος πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο των «πολιτών» για τέσσερις αναμετρήσεις! 

Η λίστα συνεχίζει με τον Κρίστιας Γκρος, ο οποίος μετά από 21 μέρες και τρεις αγώνες στη Τότεναμτη σεζόν 1998-99, αποχαιρέτησε τα «σπιρούνια» μετά το… εφιαλτικό ξεκίνημά του. Μόλις ένα παραπάνω παιχνίδι (4) ηγείτο του προπονητικού team και ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας, στη Γουότφορντ το 2019, ο Ισπανός, Χάβι Γκράθια.
javi-gracia.jpg.webp
Παράλληλα, δύο σεζόν πριν (2017/18), ο πρώην αμυντικός των «οράνιε», Φρανκ Ντε Μπουρ, δεν… αμύνθηκε της θέσης του και απολύθηκε από την Κρίσταλ Πάλας, έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. 

Όπως και οι Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, Πίτερ Ριντ σε Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Σίτι μετά από τέσσερις αναμετρήσεις. Με τον πρώτο να προκαλεί απογοήτευση στους φιλάθλους των «καρακαξών», που ήθελαν να πετύχει στο πάγκο τους. 

Αναλυτικά η λίστα με τις πιο γρήγορες απολύσεις στη Premier League:

    1. Πολ Στάροκ – Σαουθάμπτον (δύο αγώνες)
    2. Κένι Νταλγκλίς – Νιούκαστλ (δύο αγώνες)
    3. Κρίστιαν Γκρος – Τότεναμ (τρεις αγώνες)
    4. Σκοτ Πάρκερ – Μπόρνμουθ (τέσσερις αγώνες)
    5. Χάβι Γκράθια – Γουότφορντ (τέσσερις αγώνες)
    6. Φρανκ Ντε Μπουρ – Κρίσταλ Πάλας (τέσσερις αγώνες)
    7. Μπόμπι Ρόμπσον – Νιούκαστλ (τέσσερις αγώνες)
    8. Πίτερ Ριντ – Μάντσεστερ Σίτι (τέσσερις αγώνες)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0