Football Talk

Πέδρο Κόντε: Σηκώθηκε μια φορά, πρέπει να το κάνει και δεύτερη! (video)

Πέδρο Κόντε: Σηκώθηκε μια φορά, πρέπει να το κάνει και δεύτερη! (video)

Η ατυχία «χτύπησε την πόρτα» του Πέδρο Κόντε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα υπέστη το βράδυ του Σαββάτου (27/8) στο ματς με τη Λαμία ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι και πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου ξανά, ένα χρόνο μετά τον πρώτο εφιάλτη.

«Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», τραγουδά ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Και ο Πέδρο Κόντε πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια του αν θέλει να επιστρέψει. Διότι η μοίρα του έπαιξε περίεργο παιχνίδι και εκείνος δυστυχώς ήταν ξανά το δραματικό πρόσωπο της ιστορίας.

To BN Sports ασχολείται με το χρονικό της παρουσίας του 34χρονου πλέον Ισπανού επιθετικού στα Γιάννινα από το πρώτο του κιόλας πέρασμα. «Ξεθάβει» την περσινή κακή στιγμή σε συνδυασμό με ότι συνέβη στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στους Ζωσιμάδες το βράδυ του Σαββάτου (27/8), για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε ιστορικό σοβαρών τραυματισμών και δυστυχώς του έπεσαν όλα μαζεμένα.
conde1.jpg

Η δύσκολη αποστολή που έφερε κάτι παραπάνω από εις πέρας!

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν ο ΠΑΣ έφερε στα Ιωάννινα τον 28χρονο τότε Ισπανό, Πέδρο Κόντε, ώστε να «μπει στα παπούτσια» του Μιχάλη Μανιά μετά τη μεταγραφή του στη Βέστερλο. Η επιθετική γραμμή των Ηπειρωτών «πέταγε φωτιές» τη σεζόν 2015-16 με τον Κρίστιαν Τσάβεζ και τον Μπράνα Ίλιτς να πλαισιώνουν άψογα τον Έλληνα επιθετικό. Συνεπώς το έργο του Κόντε, μόνο εύκολο δεν ήταν αν συνυπολογίσουμε πως η εν λόγω τριάδα «εξαργύρωσε» την πολύ καλή χρονιά που έκανε με μεταγραφή σε άλλες, πιο φημισμένες «πολιτείες».

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ομάδας πέτυχαν «λίρα εκατό». Στα δύο πρώτα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πέδρο Κόντε αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας της Super League με 13 και 14 γκολ αντίστοιχα προσφέροντας τα μέγιστα. Η αποτελεσματικότητά και η εν γένει συμπεριφορά του στο χορτάρι, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στις κερκίδες των Ζωσιμάδων και με 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε δυο σεζόν, η φυγή του άφηνε πίσω ένα μεγάλο κενό.

Επιστροφή με φιλοδοξίες και η πρώτη δύσκολη στιγμή

Αφού περιηγήθηκε στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα, εκεί που ένιωθε δεύτερο «σπίτι» του. Και ενώ η σεζόν ξεκίνησε εξαιρετικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα να φεύγει με το διπλό από την Τούμπα (1-0) και τον Κόντε να βρίσκει με την επανεμφάνισή του δίχτυα, η τύχη του «γύρισε την πλάτη».

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League, οι Γιαννιώτες αντιμετώπιζαν εντός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που αν και κέρδισαν με 1-0, στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του ηγέτη τους. Στο 39’ ο Περέα έβγαλε μία σέντρα από δεξιά και ο Κόντε, στην προσπάθειά του να προεκτείνει το πόδι του για να σουτάρει με τη μία, έπαθε ζημιά.  Η διάγνωση έδειξε ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, με το δρόμο της επιστροφής να είναι μακρύς.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να γυρίσει γρήγορα στην ενεργό δράση και να αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια των playoffs, υπέστη θλάση στο ματς με την ΑΕΚ και έτσι δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε μέχρι το τέλος, φοβούμενοι για κάποια υποτροπή στην ομάδα.

Ίδια αγωνιστική, ίδιος τραυματισμός, ίδιο γήπεδο, διπλό δράμα!

Καινούργια σεζόν, καινούργιες προκλήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα να περιμένει πως και πως τον «γκολτζή» του. Ωστόσο η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Κάποια μικροπροβλήματα στη γάμπα, υποχρεώνουν τον Ισπανό να ακολουθήσει πιο συντηρητικό πρόγραμμα και να απέχει από τα περισσότερα φιλικά της ομάδας. Παρά ταύτα, όταν ήρθαν τα επίσημα, φώναξε βροντερά «παρών».

Ξεκίνησε βασικός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό και αντικαταστάθηκε στο 78’ ενώ στην εντεκάδα βρισκόταν και κόντρα στη Λαμία, όταν και αποχώρησε με δάκρια στα μάτια. Πιο συγκεκριμένα, στο 66΄λεπτό, σε μια προσπάθειά του να γυρίσει και να πιέσει τον αντίπαλό του, το γόνατο του Κόντε «κόλλησε» στο χορτάρι και αυτό είχε ως συνέπεια να του προκαλέσει ζημιά. Εξ’ αρχής φάνηκε από τις αναδράσεις του πως ήταν κάτι σοβαρό και δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Ρήξη χιαστού, αυτή τη φορά στο αριστερό πόδι και στα «πιτ» για πάνω από έξι μήνες.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο έγινε πράξη, για έναν αθλητή που ουσιαστικά θα χάσει και δεύτερο συναπτό έτος. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς, λένε και ο Πέδρο πρέπει να το έχει κατά νου στο δύσκολο αυτό δρόμο της ανάρρωσης.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0