Football Talk

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Στα δύσκολα «καθαρίζει» ο Μπενζεμά, για το 3/3 στη La Liga! (video)

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Στα δύσκολα «καθαρίζει» ο Μπενζεμά, για το 3/3 στη La Liga! (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε... σκούρα κόντρα στην Εσπανιόλ, αλλά ο Καρίμ Μπενζεμά, με δύο γκολ λίγο πριν τη λήξη (88', 90+10') διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 3-1 (28/08) και επιβεβαίωσε πως η αρμάδα του Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει στη La Liga, χωρίς βαθμολογικές απώλειες!

Τι κι αν βρέθηκε μία «ανάσα» από το να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Εσπανιόλ; Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον τρόπο κι έφυγε νικήτρια με σκορ 3-1 (28/08) από την Καταλονία! Όπου τρόπος, «γράψτε» Καρίμ Μπενζεμά!

Ο καλύτερος παίκτης της σεζόν 2021/22 κατά την UEFA, σκόραρε στο 88ο λεπτό και 90+10', χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και της διασφάλισε πως θα συνεχίσει το απόλυτο σερί νικών στη φετινή La Liga!

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έκαναν το 3/3, διατήρησαν το +2 από την Μπαρτσελόνα που επικράτησε νωρίτερα της Βαγιαδολίδ (28/08, 4-0) και «συγκατοικούν» με την Μπέτις στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!


Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και κατάφερε στην πρώτη της ουσιαστική απειλή, να ανοίξει το σκορ.

Μόλις στο 12ο λεπτό, ο Τσουαμενί έκανε μία εξαιρετική πάσα προς τον Βινίσιους κι έβγαλε την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα των «μερένχες», αφού ο Βραζιλιάνος μετουσίωσε την ευκαιρία σε γκολ, για να κάνει το 1-0!


Με το momentum υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αποκτήσουν προβάδισμα «ασφαλείας», αλλά η προσπάθεια του Βινίσιους, τόσο στο 20ο, όσο και στο 32ο λεπτό, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο άγραφος «νόμος» του ποδοσφαίρου τιμώρησε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Η απάντηση της Εσπανιόλ στις χαμένες ευκαιρίες της Ρεάλ ήταν κυνική, με τον Χοσέλου να φέρνει το ματς στα ίσα στο 43ο λεπτό, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.


Παρότι θα περίμενε κανείς τους γηπεδούχους να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο μετά το γκολ που πέτυχαν, αυτοί προσπάθησαν να βρουν και δεύτερο. Μάλιστα, λίγο έλειψε να το πράξουν στο 59', αλλά ο Κουρτουά αποσόβησε τον κίνδυνο, αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Χοσέλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (63'), ήταν η σειρά του Μπενζεμά να απειλήσει, αλλά ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε, πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι της Εσπανιόλ. Ό,τι δεν κατάφερε τότε, ωστόσο, το πέτυχε δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90'!

Στο 88ο λεπτό, ο Γάλλος φορ ως «από μηχανής Θεός» έδωσε τη λύση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, μετά από εξαιρετική πάσα που δέχτηκε εντός περιοχής! Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε ξανά, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 3-1!


Κάπως έτσι, διατήρησε το απόλυτο της Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέγραψε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμα ματς και στέκει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga, με «συγκάτοικο» την Μπέτις., την οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας, στην επόμενη αγωνιστική (03/09, 17:15)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Εσπανιόλ (Ντιέγκο Μαρτίνες): Λεκόμ, Ζιλ, Καλέρο, Καμπρέρα, Ολιβάν, Εξποζίτο (89' Γκόμεθ), Νταρντέρ, Σάντσες, Κόστα (69' Μπαρέ), Πουάδο (78΄ Μελαμέντ), Χοσέλου

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βάσκεθ (85' Καρβαχάλ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Μόντριτς (58' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρόος (80' Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (58' Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0