Football Talk

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: «Τρένο» δίχως φρένα, έκανε το 2/2 με τον Σπόραρ… οδηγό! (video)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: «Τρένο» δίχως φρένα, έκανε το 2/2 με τον Σπόραρ… οδηγό! (video)

Χωρίς να αγχωθεί… λεπτό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-0 (28/08) του ΟΦΗ, με τους Παλάσιος και Σπόραρ να «καθαρίζουν» το ματς από νωρίς και να ισοφαρίζουν επιδόσεις από τη χρονιά του τελευταίου πρωταθλήματος!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι στη φετινή Super League! Με μία άκρως πειστική και κυνική εμφάνιση, οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 2-0 (28/08) του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ και έκαναν το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα!

Η μπαλιά-ξυράφι του Πέρεθ έδωσε την ευκαιρία στον Παλάσιος να ανοίξει το σκορ (16’), με τον Σπόραρ να «γράφει» το τελικό 2-0 στο 34’.

«Οιωνός» τίτλου το ξεκίνημα με 2/2 στη Super League για τον Παναθηναϊκό, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, αφού έχει να το καταφέρει από την αγωνιστική περίοδο του τελευταίου του πρωταθλήματος, τη σεζόν 2009/10!

Τότε, το είχε πράξει και για τρίτη σερί αγωνιστική, κάτι που θα προσπαθήσει να επαναλάβει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην 3η αγωνιστική, κόντρα στον Λεβαδειακό (03/09)!

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, αφού στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς στο 16ο λεπτό, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ!

Ο Ρουμπέν Πέρεθ έκανε μία εξαιρετική σέντρα προς τον Παλάσιος, βγάζοντάς τον στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών, και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ, νίκησε τον Στίβενς για να κάνει το 1-0!


Το παιχνίδι κυλούσε ομαλά, αλλά οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν τρομερά κυνικοί και εύστοχοι. Στη δεύτερη σημαντική απειλή που καταγράφηκε από μέρους τους, απέκτησαν προβάδισμα ασφαλείας!

Στο 34ο λεπτό, Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σπόραρ «άγγιξε» την μπάλα όσο χρειαζόταν για να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα και «έγραψε» το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.


2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επικεντρώθηκε στη διαχείρηση του υπέρ του σκορ και στη διασφάλιση της ηρεμίας στα μετόπισθεν.  Δεν απείλησε, την ώρα που ο ΟΦΗ είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει.

Αρχικά, ο Ντικό επιχείρησε να μειώσει με σουτ από πλάγια θέση στο 70ο λεπτό, μετά από λάθος του Σάρλια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 86ο λεπτό, ήταν η σειρά του Μπουζούκη να κάνει το σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Εν τέλει, αφού δεν σκόραραν, λίγο έλειψε να δεχθούν και τρίτο γκολ οι Κρητικοί στις καθυστερήσεις. Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης έφυγαν στην κόντρα και δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του γκολκίπερ του ΟΦΗ, αλλά αυτός είχε απάντηση και στα δύο. 



Κάπως έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να μην γιορτάζει απλώς ένα δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο», αλλά να το πράττει έχοντας κρατήσει ξανά το «μηδέν» στην άμυνά του!


O MVP

Ο Σπόραρ. Δεύτερο σερί ματς του Παναθηναϊκού που έχει τη δική του «υπογραφή», μιας και στο πρώτο με τον Ιωνικό είχε κερδίσει το πέναλτι. Κόντρα στον ΟΦΗ «κλείδωσε» το ματς και απέδειξε τόσο το πόσο ποιοτικός σέντερ φορ είναι, όσο και το πόσο έλειπε ένας τέτοιος παίκτης από το «τριφύλλι».

Η φάση του αγώνα

Η πάσα με... διαβήτη του Πέρεθ στο 16ο λεπτό. Είναι το σημείο-κλειδί για να ανοίξει τον δρόμο για μία τόσο πειστική και καθαρή νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Μαρινάκης, Γοχού (64' Διαμαντής), Βούρος, Γιαννούλης (46' Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Νέιρα, Λάρσον, Θοράρινσον (64' Αποστολάκης), Τοράλ (68' Στάικος)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (76' Γκάνεα), Πούγγουρας, Σάρλια, Κουρμπέλης (69' Βέρμπιτς), Πέρεθ, Αϊτόρ (86' Φρόκου), Παλάσιος (86' Βαγιαννίδης), Σπόραρ (76' Ιωαννίδης), Τσέριν

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0