Football Talk

Παναιτωλικός – Άρης 3-1: Στάση στο Αγρίνιο με τους γηπεδούχους να «Νταγκ-ώνουν»! (video)

Παναιτωλικός – Άρης 3-1: Στάση στο Αγρίνιο με τους γηπεδούχους να «Νταγκ-ώνουν»! (video)

Η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, ήταν αυτή που πήρε και τη νίκη. Ο Παναιτωλικός επικράτησε του Άρη με 3-1 στο Αγρίνιο, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη Super League. Αγνώριστοι οι «κίτρινοι».

Ο Παναιτωλικός πήρε το πρώτο του τρίποντο, κερδίζοντας με 3-1 τον προβλέψιμο Άρη. Παίρνουν άριστα στο τακτικό σκέλος οι γηπεδούχοι, όντας παράλληλα και εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

1ο Ημίχρονο

Με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να φτάνει πρώτος κοντά στο γκολ. Στο 8’, οι γηπεδούχοι έφυγαν εντυπωσιακά στο transition εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές των παικτών του Άρη μετά το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς. Ο Νταγκό έφυγε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να πλασάρει τον Κουέστα που βρισκόταν εκτός εστίας όμως το τελείωμά του ήταν κάκιστο.

Και ότι δεν κατάφερε ο παίκτης από την Ακτή Ελαφαντοστού, το πέτυχε ο Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός με όμορφη ατομική ενέργεια και ευθύβολο σουτ με το αριστερό, νίκησε τον Κουέστα στην κλειστή του γωνία και έκανε «σεφτέ» εκείνος και η ομάδα του στη Super League.

Παρόλα αυτά τα πανηγύρια δεν κράτησαν για πολύ, μιας και ο Άρης απάντησε με το «ίδιο νόμισμα». Ο Λουίς Πάλμα δημιούργησε ο ίδιος τις προυποθέσεις και με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ανέστη, ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη μπάλα.

Από εκεί και πέρα, Παναιτωλικός και Άρης έριξαν ρυθμό στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, με τα «καναρίνια» να φτάνουν μία ανάσα από το 2-1 στο 34’, όταν το χτύπημα φάουλ του Νταγκό τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλοι στην ανάπαυλα, με τον Άρη να έχει την κατοχή και τον Παναιτωλικό τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες.

2ο Ημίχρονο

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με την τριάδα Σενγκέλια, Καρέλη και Νταγκό να ταλαιπωρεί αρκετά τους «κιτρίνους».

Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς δεν έβγαζαν στο χορτάρι όσα έδειξαν στην πρεμιέρα, με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει «κλείσει» όλα τα ατού τους. Λάρσον και Κορνέλιους ήταν σε πολύ καλή μέρα, δυσκολεύοντας τη ζωή του Γκρέι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και να κυνηγούν στο σκορ. Ο Καρέλης από κοντά και σε κενή εστία, πήρε το ριμπάουντ από το δεύτερο δοκάρι του Νταγκό και έκανε το 2-1.

Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε μια ανάσα και από το 3-1 δυο λεπτά αργότερα, όταν έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Κουέστα αλλά πλάσαρε άουτ.

Να φέρει ξανά το ματς στα ίσια επιχείρησε ο Γκρέι στο 72’, όταν συνεργάστηκε άψογα με τον Ιτούρμπε, παίζοντας το «ένα-δύο», όμως ο Ανέστης ήταν εκεί για να τον σταματήσει με το ένα χέρι.

Και αφού δεν έγινε το 2-2, ο Παναιτωλικός πήρε αυτό που δικαιούτο. Στο 76’ λεπτό, ο Νταγκό με την τρίτη του «φαρμακερή» προσπάθεια κέρδισε τον Ισπανό γκολκίπερ αυτή τη φορά με το κεφάλι και έκανε το 3-1.

Περίπου πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει. Ο Ματέο Γκαρσία βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, όμως προτίμησε να γυρισει τη μπάλα παράλληλα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής και τον αμαρκάριστο Ζερβίνιο, ο οποίος σημάδεψε στον πεσμένο συμπαίκτη του, σπαταλώντας την τελευταία ευκαιρία της αρμάδας του Μπούργος για να ξαναμπεί στο ματς.


Ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε άψογα τον υπολοιπόμενο χρόνο χωρίς να αεπειληθεί και πήρε μία σπουδαία νίκη (3-1), με όμορφο ποδόσφαιρο.

Η φάση του αγώνα: Η απόκρουση του Ανέστη στο 72'. Με το σκορ στο 2-1. Ο Άρης έβγαλε τη μοναδική συνεργασία του καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Γκρέι να παίζει το ένα-δύο με τον Ιτούρμπε, να εκτελεί με δύναμη και τον Ανέστη να επεμβαίνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι, κρατώντας το πρόβαδισμα για την ομάδα του.

Ο MVP
: Ο Νάντρει Νταγκό. Ο Ιβοριανός ήταν «κίνδυνος-θάνατος», έψαξε επίμονα το γκολ, δημιούργησε φάσεις, έκανε δύο δοκάρια και σφράγισε τη νίκη με όμορφη κεφαλιά για το 3-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83’ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59’ Ντουάρτε), Σενγκέλια (71’ Μόρσεϊ), Νταγκό (84’ Χουχούμης), Ντίας, Καρέλης (84’ Πέδρο).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία (73’ Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (73’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Γκρέι (84’ Χατζηιωάννου).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0