Football Talk

Γκλάντμπαχ: Έχει το know how να παίρνει αποτελέσματα από την Μπάγερν Μονάχου και η τελευταία επταετία, το αποδεικνύει περίτρανα (video)

Γκλάντμπαχ: Έχει το know how να παίρνει αποτελέσματα από την Μπάγερν Μονάχου και η τελευταία επταετία, το αποδεικνύει περίτρανα (video)
Η Γκλάντμπαχ με ηρωική προσπάθεια και μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Γιάν Ζόμερ κατάφερε να αποσπάσει βαθμούς από την Μπάγερν Μονάχου και το BN Sports σας υπενθυμίζει την θετική παράδοση που έχουν χτίσει τα «πουλάρια» απέναντι στους Βαυαρούς

Η Μπάγερν Μονάχου έχει χτίσει μια δυναστεία στο γερμανικό πρωτάθλημα και χρειάζεται να συμβούν θορυβώδη γεγονότα, για να απειληθεί η κυριαρχία της στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος ή να απωλέσει βαθμούς στην «επιβλητική» Αλιάντς Αρίνα.

Παρ’ όλα αυτά, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, υπάρχουν εξαιρέσεις, με την Γκλάντμπαχ να φαίνεται να είναι μια από αυτές, αφού δείχνει ότι κατέχει την τεχνογνωσία για να τιμωρεί τους ισχυρούς Βαυαρούς σχεδόν κάθε χρόνο. Γεγονός που συνέβη και την φετινή σεζόν, μετά την ισοπαλία που απέσπασε με σκορ 1-1 για την 4η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο συγκλονιστικός Γιάν Ζόμερ που δεν άφηνε τους παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να σκοράρουν, παρά τα 33 σουτ που επιχείρησαν στην εστία του. Ο Ελβετός ωστόσο πέτυχε και ένα σπουδαίο επίτευγμα που λίγοι είναι ικανοί να το καταφέρουν, αφού με τις 19 (!) αποκρούσεις του, τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας, αφήνοντας πίσω τον Αλεξάντερ Σβόλοου που κατείχε το ρεκόρ με 14 αποκρούσεις, στην ήττα του Αμβούργου από την Μπάγερν με 4-1. 



Αυτή ήταν η δέκατη έκτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και κύπελλο την τελευταία επταετία, με την Γκλάντμπαχ να μετράει οχτώ νίκες, δυο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και την Μπάγερν Μονάχου να έχει κερδίσει έξι φορές, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα από το Μενχενγκλάντμπαχ να μετράει τους περισσότερους πόντους απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία χρόνια.

Ας δούμε μερικές νίκες της Γκλάντμπαχ επί της Μπάγερν Μονάχου από το 2012 και έπειτα, με την κάθε μια έχει να έχει την δική της ξεχωριστή σημασία είτε γιατί αφορά πρόσωπα, είτε λόγω του εύρους που πήρε το σκορ.

Το άσχημο ντεμπούτο του Νόιερ στην πρεμιέρα

Η έναρξη της σεζόν 2011-12 ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Μπάγερν Μονάχου. Στο ντεμπούτο του Μάνουελ Νόιερ κάτω από τα δοκάρια των Βαυαρών, η Γκλάντμπαχ είχε φύγει με το «διπλό» από την κατάμεστη Αλιάντς Αρίνα, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να κάνει μια τραγική έξοδο, που έδωσε την ευκαιρία στον Ίγκορ Ντε Καμάργκο να σκοράρει και να δώσει την νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0. 



Η εντυπωσιακή επιστροφή με τρία τέρματα σε δεκατέσσερα λεπτά

Όταν η Μπάγερν Μονάχου προηγείται στο σκορ με 2-0 στα πρώτα 26 λεπτά της αναμέτρησης, ο φόβος του διασυρμού για την αντίπαλη ομάδα είναι μεγάλος. Όχι όμως για την υπερηχητική Γκλάντμπαχ που κατάφερε τη σεζόν 2020-21 μια τεράστια ανατροπή. Από 35’ έως το 49’ πέτυχε τρία γκολ, με τον Γιόνας Χόφμαν να σκοράρει δυο φορές και να μοιράζει το τρίτο και σημαντικότερο γκολ, στον Φλοριάν Νοιχάους, σε ένα από τα πιο ψυχωμένα comeback του γερμανικού ποδοσφαίρου. 

Ο ιστορικός διασυρμός που προκάλεσε σοκ

Ο περσινός θεσμός του κυπέλλου Γερμανίας, θα μείνει στην ιστορία για αυτό που εκτυλίχθηκε στο 2ο γύρο ανάμεσα στην Γκλάντμπαχ και την Μπάγερν Μονάχου. Τα «πουλάρια» επικράτησαν με 5-0 επί της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, στην πιο βαριά ήττα των 20 φορές κυπελλούχων Γερμανίας στο θεσμό, ενώ επίσης σταμάτησαν το σερί των 85 αγώνων που έβρισκαν δίχτυα.

Το... πάρτι των γηπεδούχων ξεκίνησε με τον Κονέ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2΄της αναμέτρησης πριν ακολουθήσουν δυο τέρματα του Μπενσεμπαινί στο 15΄και το 21΄. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 51’ ο Εμπολό ανέβασε τον δείκτη του σκορ και ο ίδιος παίκτης έξι λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. 

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0