Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1: Μοιράστηκαν βαθμούς, αλλά καμία δεν έμεινε ικανοποιημένη - Αγωνία για τον τραυματισμό του Πέδρο Κόντε!

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1: Μοιράστηκαν βαθμούς, αλλά καμία δεν έμεινε ικανοποιημένη - Αγωνία για τον τραυματισμό του Πέδρο Κόντε!

Μπορεί ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία να… έκαναν βαθμολογικό σεφτέ στην φετινή σεζόν της Super League, αλλά το τελικό 1-1 δεν αφήνει καμία ομάδα ικανοποιημένη. Άτυχος της αναμέτρησης, ο Πέδρο Κόντε που αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια μετά από τραυματισμό και φόβους για ρήξη χιαστού…

ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία συναντήθηκαν στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, με σκοπό βρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Ο στόχος επετεύχθη, αφού το τελικό σκορ 1-1, χάρισε σε καθεμία από έναν βαθμό, αλλά αμφότερες μπορούν να νιώθουν αδικημένες από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς είχαν αρκετές ευκαιρίες για ένα νικητήριο γκολ.

1ο ημίχρονο

Τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα όμως να παίρνει το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε. Συγκεκριμένα, στο 13’ από την εκτέλεση κόρνερ του Σόρια, ο Εραμούσπε πήδηξε ψηλότερα στην «καρδιά» της περιοχής του Σαράνοφ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία προσπάθησε άμεσα να συνέλθει από το «σοκ» του γκολ που δέχθηκε και απείλησε πέντε λεπτά αργότερα με τον Μπεχαράνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση των αμυντικών του ΠΑΣ, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η φάση όμως που οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στην ισοφάριση ήταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο 45+2’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κορνέζος πήρε μια κεφαλιά, αλλά ο Κιάκος έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω στην γραμμή της εστίας!

2ο ημίχρονο

Η Λαμία μπήκε… φουριόζα στο δεύτερο μέρος και κατόρθωσε να βρει την ισοφάριση λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Σιμόν «σέρβιρε» στον Νούνιες, ο οποίος με το κεφάλι έφερε στα ίσα το σκορ στο 58’.

Ωστόσο, δέκα λεπτά νωρίτερα από το γκολ, ο επιθετικός της Λαμίας, Γιώργος Μανούσος, βρήκε άθελά του τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Πριόρ, στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να αποχωρήσει με ελαφριά διάσειση και να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Βέβαια, ο Πριόρ δεν ήταν ο μόνος άτυχος παίκτης των Ιωαννίνων. Στο 66΄ο Πέδρο Κόντε βρέθηκε στο έδαφος, πιάνοντας το γόνατό του. Οι άνθρωποι της ομάδας έτρεξαν αμέσως δίπλα του, με τον Ισπανό να αποχωρεί με δάκρυα στα μάτια και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού.

Το ματς μετά το 1-1 απέκτησε μια… άγρια ομορφιά. Δυνατές μονομαχίες και φάσεις εκατέρωθεν χαρακτήρισαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 77’ η Λαμία «άγγιξε» το γκολ με το σουτ του Τσιλούλη να σταματά στον Σούλη, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λώλης έκανε μια παράλληλη σέντρα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Σαντάνα έδιωξε την ύστατη στιγμή και πριν προλάβει κάποιος παίκτης του ΠΑΣ να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Τζανδάρης με σουτ εκτός περιοχής στο 87’, ανάγκασε τον Σούλη να πραγματοποιήσει ακόμα μια μεγάλη επέμβαση και κρατάει το σκορ στο 1-1. Με την συμπλήρωση 90’, ο Λώλης με «ψαλιδάκι» προσπάθησε να νικήσει τον Σαράνοφ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η τελευταία φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 90+12’ και άνηκε στην Λαμία. Ο Σλίβκα με ωραία κάθετη έβγαλε σε θέση βολής τον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά ο Σούλης και πάλι αρνήθηκε το γκολ στους φιλοξενούμενους.

Έτσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό, αλλά σίγουρα καμία από τις δύο δε μένει ικανοποιημένη από αυτή την έκβαση.

MVP

Αρκετοί παίκτες έκαναν αξιόλογη εμφάνιση στο ματς. Από αυτούς ίσως ξεχωρίζει λίγο περισσότερο αυτή του Σλίβκα, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος στο παιχνίδι. Βοήθησε τη Λαμία στη δημιουργία φάσεων, απόρροια της μετατόπισης του πιο ψηλά στο σχήμα της ομάδας από τον Φέστα. Φυσικά, αξίζει να γίνει αναφορά και στον Σούλη, τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα που πέρασε στη θέση του Πριόρ και έσωσε την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις.

Η φάση του αγώνα

Ο τραυματισμός του Πέδρο Κόντε, με τον Ισπανό να αποχωρεί με δάκρυα στα μάτια, επισκίασε κάθε αγωνιστικό δρώμενο. Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού, έναν τραυματισμό που του συνέβη και πέρυσι, πάλι στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Πριόρ (52’ Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο (79’ Τζήμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (70’ Λιάσος), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μορέιρα), Πέδρο Κόντε (70’ Λώλης)

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοβ, Κορνέζος, Μπεχαράνο (87’ Μπάμπης), Σλίβκα, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Ντε Βινσέντι (69’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μανούσος (68’ Γιακουμάκης)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0