Football Talk

Άρσεναλ – Φούλαμ 2-1: Τεράστια ανατροπή για τους «κανονιέρηδες» και 4Χ4! (video)

Άρσεναλ – Φούλαμ 2-1: Τεράστια ανατροπή για τους «κανονιέρηδες» και 4Χ4! (video)

Και η Άρσεναλ συνεχίζει αήττητη. Μόνη της, στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να γυρνά το ματς, στο δεύτερο ημίχρονο, ούσα εξαιρετική απέναντι στην «σκληροτράχηλη» Φούλαμ (2-1). Πάλι γκολ ο Μίτροβιτς, 4Χ4 για τους εξαιρετικούς «κανονιέρηδες»!

Συνέβησαν τα πάντα, η Άρσεναλ πήγε να χάσει ένα ματς από το πουθενά, αλλά η ενέργεια του Έμιρεϊτς και η ψυχολογία της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα ήταν τέτοια, ώστε αν γίνει πραγματικότητα η ανατροπή. Το γκολ της Φούλαμ με τον Μίτροβιτς ισοφαρίστηκε άμεσα και ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες εξιλεώθηκε για το λάθος του, πετυχαίνοντας το γκολ που σηματοδότησε το 4Χ4!

Ήταν δεδομένο πως η Άρσεναλ θα συναντούσε δυσκολίες απέναντι σε μία τόσο καλά οργανωμένη ομάδα όπως η Φούλαμ και πράγματι αυτό επιβεβαιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «κανονιέρηδες» απώλεσαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό, με τον Γκρανίτ Τσάκα να είναι ο τελικός αποδέκτης, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Έντεγκααρντ και Ζεσούς, με το σουτ του όμως να καταλήγει εκτός εστίας.

Ακολούθησε το δοκάρι του Μαρτινέλι στο 25ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, για να έρθει μία στιγμή και να πιστοποιήσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Μικέλ Αρτέτα στις τάξεις της Άρσεναλ.

Η επίθεση ξεκίνησε από πίσω, άπαντες ήταν ψύχραιμοι, με την μπάλα να φτάσει στον Έντεγκααρντ, ο Ζεσούς άφησε στον Τσάκα και με δόση τύχης, ο Μπουκάγιο Σάκα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Μπερντ Λενό.

Ο Γερμανός γνωρίζει καλά τον πρώην συμπαίκτη του και απέκρουσε ενστικτωδώς, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στη «λευκή» ισοπαλία, για πρώτη φορά φέτος σε ματς των γηπεδούχων.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με μεγάλη ορμή, απείλησαν με τον Έντεγκααρντ και τον Ζεσούς, αλλά η Φούλαμ ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα, με την πρώτη εντός εστίας τελική της προσπάθεια.

Ο Γκάμπριελ έκανε μεγάλο λάθος, ο Μίτροβιτς του πήρε την μπάλα σε νευραλγική θέση και με χαρακτηριστική ευκολία, έκανε το 1-0, «σοκάροντας» την ομάδα του, που από το πουθενά βρέθηκε να κυνηγάει την… ισοπαλία.

Άπαντες θα περίμεναν πως η Άρσεναλ δεν θα μπορέσει να βγάλει αντίδραση, αλλά συνέβη το αντίθετο! Ο Έντεγκααρντ ισοφάρισε στο 64ο λεπτό, πίεση ήταν αφόρητη και ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν ο Ενκέτια, ο Ζεσούς και ο Μαρτινέλι, το έκανε ο Γκάμπριελ στο 85’, βιώνοντας το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων!

Σκόραρε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μαρτινέλι, η φάση εξετάστηκε λεπτομερώς από τον VAR και με το τελικό 2-1, η Άρσεναλ συνεχίζει αήττητη και με 4Χ4 στην φετινή Premier League!

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): 
Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ (61' Νκέτια), Ελνένι, Τζάκα, Σάκα, Όντεγκααρντ (90+4' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Ζεσούς (89' Τομιγιάσου)

Φούλαμ: Λενό, Τετέ (79’ Εμπαμπού), Ανταραμπόγιο, Ριμ (88΄ Στάνφσιλντ), Ρόμπινσον, Παλίνια (88’ Τσαλόμπα), Ριντ, Ράιντ, Περέιρα (79’ Ντιοπ), Κεμπάνο (69’ Κέρνεϊ), Μίτροβιτς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0