Football Talk

Λίβερπουλ: Ξύπνησε μνήμες 1989 η «εννιάρα» και έσπασε ρεκόρ ημιχρόνου η αρμάδα του Κλοπ! (video)

Λίβερπουλ: Ξύπνησε μνήμες 1989 η «εννιάρα» και έσπασε ρεκόρ ημιχρόνου η αρμάδα του Κλοπ! (video)
Η Λίβερπουλ έκανε «πάρτι» στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Μπόρνμουθ, σημειώνοντας για πρώτη φορά στη Premier League πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, ενώ το τελικό 9-0 την ταξίδεψε 33 χρόνια πριν (1989) και στο ευρύτερο στην ιστορία της σκορ επί της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν σταματάει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Καθώς, η νίκη επί της Μπόρνμουθ με 9-0 δεν ήταν μόνο ένας θρίαμβος, αλλά και ένα ακόμα ιστορικό επίτευγμα του συλλόγου υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού.

Συγκεκριμένα, τα γκολ των Λούις Ντίας (3’), Χάρβεϊ Έλιοτ (6’), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (28’), Ρομπέρτο Φιρμίνο (31’) και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (45+1) ανάγκασαν τον Μαρκ Τράβερς να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του πέντε φορές σε ένα ημίχρονο και να πετύχουν κάτι που δεν έχει πετύχει στα 30 χρόνια ύπαρξης της Premier League. Δηλαδή, να σκοράρουν πέντε γκολ στο πρώτο μέρος μίας αναμέτρησης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ ήταν πολύ κοντά στο να το πετύχει αυτό και τη περσινή σεζόν επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Μιας και τότε οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 4-0. Τελικά, βρήκαν και 5ο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά αυτό ήταν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου…

Παράλληλα, οι «scousers» είχαν επικρατήσει με 9-0 στο πρωτάθλημα το κόντρα στη Πάλας. Την ευρύτερη τους νίκη στην ιστορία τους. Αυτή της 12ης Σεπτεμβρίου 1989 (χρονιά που κατέκτησε το προτελευταίο της πρωτάθλημα) με το χορό των γκολ να στήνεται από τους Ίαν Ρας, Στιβ Νίκολ (2), Γκάρι Γκιλέσπι, Πίτερ Μπέρντσλεϊ, Τζον Μπαρνς, Τζον Άλντριτζ, Γκλεν Χισέν και Στιβ ΜακΜάχον.

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0