Football Talk

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: «Αγχώθηκε», αλλά έκανε το 2/2 στο ντεμπούτο του Κασεμίρο! (video)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: «Αγχώθηκε», αλλά έκανε το 2/2 στο ντεμπούτο του Κασεμίρο! (video)
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 (27/08) της Σαουθάμπτον, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Premier League, με «χρυσό» σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες. Ξανά στον πάγκο ο Ρονάλντο, ντεμπούτο για τον Κασεμίρο.

Η νίκη στο ντέρμπι επί της Λίβερπουλ άλλαξε τη ψυχολογία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έκανε το 2/2 κόντρα στη Σαουθάμπτον, χωρίς να εντυπωσιάσει, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κρίνει την αναμέτρηση και να διαμορφώνει το τελικό 1-0 (27/08)!

Όσο περίεργο κι αν μοιάζει, οι «κόκκινοι διάβολοι» σημείωσαν δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα μετά από έξι μήνες, αφού τελευταία φορά το είχαν πράξει στις 15 Φεβρουαρίου!

Ντεμπούτο για τον Κασεμίρο, σε ένα ματς που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ξεκίνησε βασικός για 2ο σερί παιχνίδι στην Premier League, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να παρατάσσει την ίδια αρχική ενδεκάδα με αυτήν που ξεκίνησε κόντρα στη Λίβερπουλ.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει την πρώτη, μεγάλη φάση! Στο 19ο λεπτό, οι Φερνάντες, Ελάνγκα και Έρικσεν προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά είτε ο Μπαζούνου απέκρουσε, είτε η άμυνα απομάκρυνε, σε μία τεράστια τριπλή ευκαιρία!

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 31', με τον Μπέλα Κότσαπ να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα, από το ύψος της μικρής περιοχής! Στο αμέσως επόμενο λεπτό (32'), απείλησε και ο Άνταμς, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ, αλλά στο δεύτερο, έμελλε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Στο 49ο λεπτό ο ΜακΤόμινεϊ «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά είδε τον Μπαζούνου να απομακρύνει. Έξι λεπτά αργότερα (55'), όμως, δεν είχε «απάντηση».

Ο Νταλότ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, βρήκε τον Μπρούνο Φερνάντες, που με φοβερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την ομάδα του!


Στα εναπομείναντα λεπτά, η Σαουθάμπτον προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Παράλληλα, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στο 61' για χέρι του ΜακΤόμινεϊ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.


Από την πλευρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πιο αξιοσημείωτο ήταν η είσοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 68' και του Κασεμίρο στο 80', που έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League.

Το 1-0 (27/08) παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα, με το γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 55' να κρίνει την αναμέτρηση και να δείνει μία νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας στην ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Σάουθαμπτον (Ραλφ Χάζενχουτλ): Μπαζούνου, Γουόκερ Πίτες, Μπέλα Κότσαπ, Σαλισού, Τζενέπο (89' Περό), Γουόρντ Πράουζ, Λάβια, Αρίμπο (89' Λιάνκο), Ελιονούσι (63' Στ. Άρμστρονγκ), Α. Άρμστρονγκ (77' Μάρα), Άνταμς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Ντάλοτ, Βαράν, Μαρτίνες, Μαλάσια, Μακ Τόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες, Έρικσεν (90+2' Φρεντ), Σάντσο (68' Κριστιάνο Ρονάλντο), Ράσφοντ, Ελάνγκα (80' Κασεμίρο).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0