Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» στο Champions League, αλλά και απόλυτη κυρίαρχος στα βραβεία της UEFA (video)

Ρεάλ Μαδρίτης: «Βασίλισσα» στο Champions League, αλλά και απόλυτη κυρίαρχος στα βραβεία της UEFA (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποίησε, «σάρωσε» τα βραβεία της UEFA και πέτυχε για ακόμη μια φορά, σπουδαία επιτεύγματα.  
Σχετικά Άρθρα

Το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν χωράει αμφιβολία, ότι είναι συνυφασμένο με την διοργάνωση του Champions League και αυτό είναι ευρέως γνωστό σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο από μικρούς και μεγάλους. 

Οι 14 τίτλοι που την καθιστούν την ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια, οι τρείς συνεχόμενες κατακτήσεις και τα σπουδαία ονόματα που έχουν φορέσει την φανέλα των «μερένχες» στη διοργάνωση, είναι μερικοί λόγοι που άπαντες αναγνωρίζουν την δυναμική του εν λόγω συλλόγου στον θεσμό.

Παρ’ όλα αυτά, εκτός από το συλλογικό επίπεδο, φαίνεται ότι και στα ατομικά βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο η UEFA οι παίκτες της «Βασίλισσας» πρωταγωνιστούν.  Ο Καρίμ Μπενζεμά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της σεζόν 2021-22 και οι ψήφοι που μάζεψε, έσπασαν το ρεκόρ που διατηρούσε ένας πρώην παίκτης των Πρωταθλητών Ευρώπης. 


Συγκεκριμένα, ο Γάλλος ανακηρύχθηκε με 523 ψήφους και προσπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε μαζέψει 482 πόντους την σεζόν 2016-17. Μετά την βράβευση του 34χρονου επιθετικού, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που έχει τρεις διαφορετικούς νικητές στα βραβεία της UEFA και αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερο παράσημο για την ισπανική ομάδα.

Την αρχή, έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο την σεζόν 2013-14 και κατέκτησε το βραβείο άλλες δύο χρονιές. Το 2015-16 και το 2016-17, δηλαδή έτη όπου η Ρεάλ σήκωνε το βαρύτιμο τρόπαιο, με κοινή αποδοχή από τον φίλαθλο κόσμο για την αγωνιστική της εικόνα.

Μετέπειτα, ο Λούκα Μόντρις το 2017-18 ανταμείφθηκε για την συγκλονιστική χρονιά που πραγματοποίησε στο Champions League με 11 εμφανίσεις ως βασικός, με τον Καρίμ Μπενζεμά να συμπληρώνει φέτος την «χρυσή» τριάδα και να γράφει… ιστορία. 

Χρήστος Λόης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0