Football Talk

Φράιμπουργκ – Μπόχουμ 1-0: Γκολ ο Γκρίφο, το «μηδέν» πίσω και 2η θέση με την ίδια συνταγή για την αντίπαλο του Ολυμπιακού!

Φράιμπουργκ – Μπόχουμ 1-0: Γκολ ο Γκρίφο, το «μηδέν» πίσω και 2η θέση με την ίδια συνταγή για την αντίπαλο του Ολυμπιακού!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της νέας σεζόν η Φράιμπουργκ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μπόχουμ, έχοντας ξανά ως σκόρερ τον Γκρίφο και διατηρώντας το «μηδέν» στην άμυνά της, για 3ο παιχνίδι στα 360 αγωνιστικά λεπτά που έχει δώσει!

Βλέπει κανείς τους αριθμούς και απορεί πώς αυτό το ματς ολοκληρώθηκε μόλις 1-0. Μοιάζει απίθανο, αλλά είναι πραγματικότητα. Η Φράιμπουργκ επικράτησε με 1-0 της Μπόχουμ, χάρη στο γκολ του Γκρίφο, που βρήκε δίχτυα για 3η φορά φέτος και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικότερα, η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού βρήκε ρυθμό από το 20’ και μετά και απώλεσε «διπλή» ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 22ο λεπτό, με τους Γκρέγκοριτς και Σάλαϊ να μην μπορούν να νικήσουν τον Νίμαν, προτού ο Χόφλερ σουτάρει εκτός εστίας.

Ακολούθησε πίεση των γηπεδούχων, δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα ανασταλτικά και ό,τι δεν έγινε πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, έλαβε χώρα με την έναρξη της επανάληψης.

Ο Σάλαϊ δέχθηκε ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, ο VAR υπέδειξε πέναλτι και την ευθύνη ανέλαβε ο πρώτος φετινός σκόρερ της ομάδας, Γκρίφο. Ο Ρίνμαν διάλεξε τη σωστή γωνία και απέκρουσε, αλλά  δεν είχε απάντηση και στο «ριμπάουντ» του Ιταλού, με τον επιτελικό μέσο της Φράιμπουργκ να ανοίγει το σκορ στο 48ο λεπτό, ισοφαρίζοντας τον Λούκα Τόνι με 38 γκολ, στην κορυφή των Ιταλών σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga.

Από εκεί και πέρα, η Μπόχουμ επιχείρησε να βρει απάντηση, αλλά η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική. Δέχθηκαν μόλις δύο εντός εστίας τελικές, λειτούργησαν καλά πίσω από την μπάλα και με το 2ο συνεχόμενο clean sheet τους και 3ο συνολικά σε τέσσερις αναμετρήσεις, έφτασαν στο πολυπόθητο τρίποντο.

Ο Γκρέγκοριτς (73’) και ο Πέντερσεν (81’) είχαν δύο δοκάρια για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, με την ομάδα του Κώστα Σταφυλίδη (αγωνίστηκε για 53 λεπτά) να δέχεται ένα πραγματικό σφυροκόπημα!

Στην 2η θέση της Bundesliga ανεβαίνει λοιπόν η Φράιμπουργκ, με την τρίτη της νίκη σε τέσσερα παιχνίδια, έχοντας όσους βαθμούς και η Μπάγερν Μονάχου, με ματς περισσότερο, διαθέτοντας πάντως την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: 
Φράιμπουργκ (Στράιχ): 
Φλέκεν, Σιλντίγια, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Γκούντερ, Κέιτελ (84' Βάγκνερ), Χόφλερ, Σαλάι, Ντόαν, Γκρίφο (74' Βάισχάουπτ), Γκρέγκοριτς (73' Πέτερσεν)

Μπόχουμ (Ράις): Ράιμαν, Σταφυλίδης (53' Γιάνκο), Χάιντς, Μάσοβιτς, Γκαμπόα (85' 'Ορντετς), Γκοράλσκι (75' Οσέι Τουτού), Λοσίγια, Χόλτμαν, Στρόγκερ, Ασάνο (75' Χόφμαν), Τσόλερ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0