Football Talk

Ιωνικός – Λεβαδειακός 0-0: Είχαν ευκαιρίες, τους έλειπαν τα γκολ στο ντεμπούτο του Λοβέρα! (video)

Ιωνικός – Λεβαδειακός 0-0: Είχαν ευκαιρίες, τους έλειπαν τα γκολ στο ντεμπούτο του Λοβέρα! (video)
Σε ένα ματς με πολύ ένταση και αρκετές χαμένες ευκαρίες που θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και οι δύο, Ιωνικός και Λεβαδειακός έμειναν στο απόλυτο μηδέν (0-0) και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής της Super League.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην εκκίνηση της σεζόν, όμως τέτοια ματς χαρακτηρίζονται εύλογα «εξάποντα». Ιωνικός και Λεβαδειακός είναι δυο ομάδες με ίδιους στόχους και αυτό που δε ήθελε σίγουρα καμία από τις δυο τους ήταν να φύγει με «σκυμμένο κεφάλι» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική! Σε ένα ισορροπημένο ματς, με 19 τελικές και μοιρασμένη κατοχή, ο φωτεινός πίνακας έμεινε ίδιος καθόλη τη διάρκεια (0-0).

1ο Ημίχρονο

Το «άγονο» 0-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν αντικατοπτρίζει επ’ ουδενί την εικόνα του ματς. Οι δυο ομάδες είχα εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ, ειδικά οι γηπεδούχοι για να πάρουν το προβάδισμα.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή έλαβε χώρα στο 8΄αν και δεν καταγράφηκε ποτέ ως τελική προσπάθεια. Και αυτό διότι αν ο Άοσμαν είχε καταφέρει να βρει τη μπάλα, θα την έστελνε πιθανότατα και στα δίχτυα, από την παράλληλη πάσα του Μάντζη και το λάθος του Βινίσους.

Δύο λεπτά αργότερα (10’), ο Ιωνικός έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο MVP της προηγούμενης χρονιάς, Αίαντας Άοσμαν, σταμάτησε στο δοκάρι.

Η απάντηση στις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες δεν άργησε να έρθει (14΄). Ο Κωνσταντινίδης ακολούθησε τη φάση και εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία που υπήρξε ανάμεσα σε Βαλεριάνο και Χουτετσιώτη όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία από θέση μέσα δεξιά.

Έπειτα από το πρώτο εκρηκτικό τέταρτο, έπεσε κάπως ο ρυθμός όπως και οι κλασσικές ευκαιρίες. Πάντως, το σύνολο του Δημήτρη Σπανού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ψηλά αλλά απειλόυσε μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Σύριου στο 28’. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως ο Μάρκοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε. Όπως και στο ξαφνικό σουτ του Μύγα στο 37’.

2ο Ημίχρονο

Η εικόνα άλλαξε κάπως με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Οι παίκτες του κ. Ταουσιάνη μπήκαν πιο αποφασισμένοι και με περισσότερο πάθος. Κάτι που φάνηκε εξ’ αρχής στο χορτάρι. Δεν είχαν «καθαρές» ευκαιρίες επίτευξης τέρματος, όμως έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και αυξήσαν και τις τελικές τους, ξεπερνώντας τους γηπεδούχους (7-4) με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Στο 66’ καταγράφηκε και η επίσημη επιστροφή του Μάξι Λοβέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ιωνικού. Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να «μπει» στο ματς, όμως από το 75’ και μετά ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, είτε δημιουργώντας (76’ κεφαλιά Μάντζη) είτε εκτελώντας (78’).


Στο 82' λεπτό, η  αρμάδα του Δημήτρη Σπανού έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρει το «χρυσό» τέρμα, όμως ο Κροάτης πορτιέρο του Λεβαδειακού, έβγαλε με δυσκολία το έξυπνο ψηλοκρεμαστό του Άντούνες. Στα τελευταία λεπτά έπεσε και άλλο ο ρυθμός, με τους φιλοξενούμενους να έφτασαν μια «ανάσα» απο ένα μεγάλο διπλό, με τον Τσιριγώτη, λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρονα αστοχεί όμως από πολύ καλή θέση στις καθυστερήσεις (92').

Ο MVP

Το όνομα αυτού, Ματέι Μάρκοβιτς. Ο γκολκίπερ των Βοιωτών ήταν εκεί που έπρεπε όπου χρειάστηκε, μην επιτρέποντας στους Νικαιώτες να σκοράρουν.

Η φάση του αγώνα

Θα μπορούσε να μπει το φάουλ του Άοσμαν στο 10’ ή η απόκρουση του MVP, Μάρκοβιτς, στο 82΄ και το σουτ του Αντούνες. Σε τελική ανάλυση όμως, δεν μπορεί να μην χαρακτηριστέι η τελευταία φάση του αγώνα. Ο Τσιριγώτης, λίγα λεπτά αφού είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον Χουτετσιώτη, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση και δεν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Βαλεριάνος, Μασάς (66’ Λοβέρα), Μεντόσα (66’ Μίλο), Άοσμαν, Ν. Ιωαννίδης (66΄’ Ελευθεριάδης), Μάντζης.

Λεβαδειακός (Γ. Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Βινίσους (85’ Λιάγκας), Βήχος, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος (64’ Μπαχανάκ), Μεχία, Μουτίνιο, Βράκας (88' Τσιριγώτης), Μπελμόντ, Δούμτσιος, Συμελίδης

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0