Football Talk

Μεταγραφή Αλεξανδρόπουλου: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε όλα τα επίπεδα!

Μεταγραφή Αλεξανδρόπουλου: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε όλα τα επίπεδα!
Μια από τις υψηλότερες σε κόστος μεταγραφές στην ιστορία του ολοκληρώνει ο Παναθηναϊκός με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για Λισαβόνα!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ένα παιδί από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού, το οποίο άνθισε και έφτασε έως και την αντρική ομάδα χάρη στην αξία, το ταλέντο και την σκληρή δουλειά, ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο λόγος για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου του 2001, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ατρόμητου Κερατσινίου, την ομάδα του πρωταθλητή Ευρώπης στο Euro 2004, Βασίλη Λάκη. Σε ένα τουρνουά στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχε ο Παναθηναϊκός, αγωνίστηκε, κάνοντας εντύπωση στους ανθρώπους της ομάδας και έτσι οι «πράσινοι» κινήθηκαν άμεσα για την απόκτηση του 11χρονου, τότε, Σωτήρη!

Στον Παναθηναϊκό ανδρώθηκε και απέκτησε μεγάλη εμπειρία με το «τριφύλλι» στο στήθος. Αγωνίστηκε, μόχθησε και εν τέλη έφτασε ως την ανδρική ομάδα. Κατάφερε να επιβιώσει σε έναν νευραλγικό χώρο, όπως αυτός του κέντρου και να καταγράψει 77 εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα, σε όλες τις διοργανώσεις. Τα βλέμματα τα τράβηξε σίγουρα και δεν περιορίστηκε στα ελληνικά σύνορα!


Από την αρχή του καλοκαιριού που διατρέχουμε (2022), η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε πολύ ψηλά στην λίστα της τον Έλληνα box-to-box παίκτη. Κινήθηκε σιωπηλά, αλλά όταν είδε πως υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν στο στόχαστρο τον ποδοσφαιριστή, έκανε τα πάντα για την απόκτηση του. Οι πρώτες προσφορές δεν ικανοποίησαν την πλευρά των «πράσινων», αλλά οι Πορτογάλοι δεν το έβαλαν κάτω, γεγονός που έδειξε το πραγματικό ενδιαφέρον που είχαν για την συγκεκριμένη περίπτωση στη Λισαβόνα.

Το deal ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σε όλα με την Σπόρτινγκ. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ετοιμάζει βαλίτσες, καθώς τα 4,5 εκ ευρώ που προσέφεραν οι Πορτογάλοι συν το 30% ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή που διεκδίκησαν στο «τριφύλλι», είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια.


«Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ»,
αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι «πράσινοι»! Λένε «όχι» σε προτάσεις, οι οποίες δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους και θέτουν τους δικούς τους όρους στις συμφωνίες. Από την αρχή των συζητήσεων, το «βέτο» που έθεσε ο Παναθηναϊκός ήταν το ελάχιστο ποσοστό μεταπώλησης με όριο 25%.

Πλέον, στο Κορωπί οι μηχανές έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν σε «κανονικούς ρυθμούς» και θυμίζουν… Παναθηναϊκό! Τρεις προσθήκες ποιότητας, αρχής γενομένης αυτής του Σπόραρ, στη συνέχεια του Βέρμπιτς και ως αποκορύφωμα του Μπερνάρντ! Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά, είναι η πώληση του Αλεξανρόπουλου, ο οποίος τοποθετείται στην δεύτερη θέση της λίστας των πωλήσεων της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Κάτω από τον Τζιμπρίλ Σισέ, του οποίου η πώληση στην Λάτσιο κόστισε 5,8 εκ. ευρώ, έρχεται να γράψει το όνομα του ο Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος παράλληλα γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής στη λίστα των πωλήσεων του Παναθηναϊκού πάνω από τον Χάρη Μαυρίας (2013 Σάντερλαντ 3εκ.), τον Γιούρκα Σεϊταρίδη (2004 Πόρτο 3 εκ.) και Σωτήρη Κυριάκο (2004 Ρέιντζερς 2,63 εκ.). Με την εν λόγω πώληση, ο Σωτήρης αφήνει πίσω του σημαντικά ονόματα για τον σύλλογο όπως ο Μάρκους Μπέργκ, του οποίου η πώληση κόστισε 3,3 εκ. ευρώ στην Αλ Αΐν.

Το μήνυμα είναι σαφές. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0