Football Talk

Βαντούζ: Μία «σταχτοπούτα» που ζει το δικό της παραμύθι στους ομίλους του Conference League! (video)

Βαντούζ: Μία «σταχτοπούτα» που ζει το δικό της παραμύθι στους ομίλους του Conference League! (video)

Η Βαντούζ ζει το δικό της ποδοσφαιρικό παραμύθι γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα από το Λιχτενστάιν που θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Και όλα αυτά, ενώ αγωνίζεται σε ξένο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας!

Είναι από τις στιγμές που κάνουν το ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό… Οι ιστορίες που δημιουργεί συνεχώς αυτό το άθλημα δεν έχουν τελειωμό. Η Βαντούζ από το μικρό κρατίδιο των 35.000 κατοίκων του Λιχτενστάιν ζει ιστορικές στιγμές καθώς μετά τη τεράστια εκτός έδρας νίκη της επί της Ραπίντ Βιέννης με 1-0, έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας που θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτής του Conference League!

Ομάδα από το Λιχτενστάιν που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα… Ελβετίας!

Το φοβερό με την άσημη ομάδα της Βαντούζ είναι ότι εδώ και 21 χρόνια αγωνίζεται σε πρωτάθλημα άλλης χώρας και συγκεκριμένα αυτό της Ελβετίας, καθώς το Λιχτενστάιν δεν διαθέτει εθνικό πρωτάθλημα!

Την σεζόν 2008-09 η Βαντούζ συμμετείχε για πρώτη φορά στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας του ελβετικού πρωταθλήματος, σε μία ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Εκεί θα παραμείνει μόνο για μία σεζόν και θα επιστρέψει την σεζόν 2014-15 για να παραμείνει τρία χρόνια στην κορυφαία κατηγορία. Την σεζόν 2020-21 η Βαντούζ θα γνωρίσει και πάλι τον υποβιβασμό και τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στη Challenge League της Ελβετίας. Φυσικά αυτό δεν την πτόησε να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Λίχτενστάιν έχει κάνει συνολικά 11 απόπειρες να βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους, δίχως όμως να το καταφέρει, μέχρι που ήρθε η φοβερή πορεία της φέτος να την βάλει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Conference League! Η πρόκριση στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης, όπου απέκλεισε την Κόνιασπορ με επική νίκη μέσα στην Τουρκία με 4-2, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας μέχρι το βράδυ της 25ης Αυγούστου του 2022 και τη νίκη επί της Ραπίντ στη Βιέννη.

Ευρώπη μόνο μέσω Λιχτενστάιν!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Βαντούζ ότι κάνει στην Ευρώπη το κάνει μέσα από το Κύπελλο Λιχτενστάιν! Ακόμα και αν κατακτήσει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα Ελβετίας δεν θα μπορέσει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο ως πρωταθλήτρια, βασικά δεν θα θεωρηθεί καν πρωταθλήτρια! Αυτό ορίζουν οι κανονισμοί στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει η Βαντούζ και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τους αμφισβητήσει, εάν χρειαστεί.

Έτσι, ο μοναδικός τρόπος ώστε ο σύλλογος να αγωνίζεται στην Ευρώπη είναι μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου Λιχτενστάιν! Η Βαντούζ είναι η πολυνίκης του μοναδικού ποδοσφαιρικού θεσμού του μικρού κρατιδίου καθώς έχει κατακτήσει συνολικά 48 κύπελλα!

f90304958507ec81042bec9346c2bc05.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0