Football Talk

Ολυμπιακός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ολυμπιακός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Μέσα σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός έζησε και μάλιστα δύο φορές ότι δεν είχε ζήσει μέχρι τώρα σε όλη του την ευρωπαϊκή ιστορία. Ο στόχος επετεύχθη, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει από δω και πέρα. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών ο Κάρλος Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός είχε παίξει μόλις μία φορά πέναλτι στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Πέρσι, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό στη Βουλγαρία από την Λουντογκόρετς. Με τον Ισπανό τεχνικό μέσα σε δύο εβδομάδες οι “ερυθρόλευκοι” έζησαν δύο φορές την ψυχοφθόρο διαδικασία πανηγυρίζοντας ισάριθμες προκρίσεις στη Μπρατισλάβα και στο Φάληρο. 

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για 12η συνεχόμενη φορά σε ομίλους είτε του Champions είτε του Europa League και αυτό από μόνο του είναι άξιο αναφοράς, ωστόσο  ο πήχης θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να επιστρέφει σε επίπεδα… Ολυμπιακού. Οι προκρίσεις  επί των Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλωνα Λεμεσού δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτονόητες για τους ερυθρόλευκους που παρά τις δυσκολίες που τους προέκυψαν κατέθεσαν για ακόμα μια φορά την προσωπικότητα τους στο γήπεδο και γλίτωσαν τον υποβιβασμό στο Conference

Η αλήθεια είναι πως στα τελευταία παιχνίδια υπάρχουν διαστήματα που η ομάδα έχει υψηλό τέμπο, γίνεται πιεστική και δημιουργεί ευκαιρίες. Ωστόσο, αφενός δεν βάζει τις ευκαιρίες και αφετέρου τα διαστήματα είναι σύντομα. Για αυτόν τον λόγο και απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού κινδύνευσε να χάσει μια πρόκριση που δικαιούταν απόλυτα βάση της εικόνας των δύο αγώνων. 

Τέλος καλό λοιπόν, αλλά όχι όλα καλά και είναι βέβαιο πως στον Πειραιά γνωρίζουν πως πρέπει να γίνουν πολλές και σωστές κινήσεις τις επόμενες μέρες για να εμφανιστεί… κανονικός Ολυμπιακός στους ομίλους της διοργάνωσης. Η Κάραμπακ, η Φράιμπουργκ και η Ναντ είναι πολύ καλύτερες ομάδες από όλες όσες έχει αντιμετωπίσει φέτος ο Ολυμπιακός που έχει για αντίπαλο και τον χρόνο. 

Η διοίκηση προσπαθεί να φέρει ποδοσφαιριστές ικανούς για να κάνουν τη διαφορά και να καλύψει τα τρανταχτά κενά του ρόστερ. Ο προπονητής που ούτως ή άλλως βρίσκεται λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα, εργάζεται καθημερινά για την αξιολόγηση του ρόστερ και το “δέσιμο” του συνόλου. Καθόλου εύκολα πράγματα όλα αυτά εν μέσω συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Είναι δεδομένο πως οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά πράγματα για την φετινή σεζόν των Πειραιωτών και το επίπεδο των δυνατοτήτων της ομάδας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0