Football Talk

Ολυμπιακός: Μασούρας ο πιο… γρήγορος σκόρερ, ξεπερνώντας Γιούτσο, Κριτικόπουλο και Αναστόπουλο! (video)

Ολυμπιακός: Μασούρας ο πιο… γρήγορος σκόρερ, ξεπερνώντας Γιούτσο, Κριτικόπουλο και Αναστόπουλο! (video)

Μία πολύ μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επί του Απόλλωνα Λεμεσού και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που περνά δύο γύρους μέσα από την διαδικασία των πέναλτι στην επόμενη φάση του θεσμού που αγωνίζεται, αλλά το έναυσμα για τη νίκη το έδωσε ο Γιώργος Μασούρας. Μάλιστα, το γκολ του στο 1:13 σηματοδοτεί και πιο γρήγορο γκολ της ομάδας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η δεύτερη διαδοχική πρόκριση του Ολυμπιακού στα πέναλτι είναι γεγονός! Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ο πρώτος προπονητής ελληνικής ομάδας που περνά σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις νικηφόρα από την διαδικασία των πέναλτι. Και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους ομίλους του Europa League, όντες και ο μοναδικός σύλλογος της χώρας μας, που θα παίζει και εκτός συνόρων τον χειμώνα.

Ωστόσο, το έναυσμα για τη μεγάλη πρόκριση έδωσε ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 1:13, ύστερα από ασίστ του Ρέαμπτσιουκ και σηματοδότησε το πιο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού, ιστορικά, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η απορία όλων είναι φυσικά αν κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί; Τόσο γρήγορα όχι, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις αναμετρήσεων, όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γκολ σχεδόν με την... έναρξη!

Ξεκινάμε, χρονολογικά, από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κάλιαρι την σεζόν 1972-73, του «μεγάλου» Τζίτζι Ρίβα, με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται στο 2’, χάρη στο γκολ του Γιούτσου, που σκόραρε και στη ρεβάνς (0-1 στην Ιταλία), «υπογράφοντας» μία επική πρόκριση της ελληνικής ομάδας.


Ακολουθεί το ματς απέναντι στην Σέλτικ, με τον Ολυμπιακό να αποκλείει τον Οκτώβριο του 1974 τους Σκωτσέζους με 2-0, στην ρεβάνς του 1-1, και τον Μιχάλη Κριτικόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 2ο λεπτό με κεφαλιά – ψαράκι.


Επρόκειτο μάλιστα για την 1η ήττα της Σέλτικ στην σεζόν, καθώς είχε ηττηθεί μόνο από την Έιρ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο, στις αρχές του καλοκαιριού.

Προχωράμε στην επόμενη δεκαετία και σταματάμε στο γκολ του Μητρόπουλου στο 3’ απέναντι στην Ξαμάξ (1-0), το Σεπτέμβριο του 1984, ενώ υπάρχει και αυτό του Νίκου Αναστόπουλου, απέναντι στην Ουνιόν Λουξεμβούργου, στο 3-0 στην Ελλάδα, με τον Έλληνα σέντερ φορ να δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 2'!

Όσον αφορά την εποχή του Champions League, το γρηγορότερο γκολ των Πειραιωτών φέρει την υπογραφή του Αρούνα Μπαμπαγκίντα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται έναντι στη Λυών στο 3', αλλά εν τέλει να ηττάται με ανατροπή και 4-1, στην 4η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στην σεζόν 2005-06.

Προφανώς και υπάρχουν και άλλα γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όπως το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου απέναντι στην Πόρτο στο 6ο λεπτό ή το 1-0 του Μαυρογενίδη στο ίδιο χρονικό σημείο, απέναντι στη Γαλατά, στο ματς που ο Τζιοβάνι «κρέμασε» τον Μοντραγκόν.

Όπως και να έχει όμως, το γκολ του Γιώργου Μασούρα είναι το γρηγορότερο. Άλλα σηματοδότησαν μεγάλες προκρίσεις, άλλα καταγράφηκαν και άλλα, όπως του Μπαμπαγκίντα, δεν έφεραν γούρι, αλλά αυτό απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι το ταχύτερο και εμμέσως πλην σαφώς, μαζί με τις αποκρούσεις του Βατσλίκ, έστειλε ξανά τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0