Football Talk

Καραμπάγκ: Κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια στο Αζερμπαϊτζάν, ψάχνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη... (video)

Καραμπάγκ: Κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια στο Αζερμπαϊτζάν, ψάχνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη... (video)
H Κάραμπαγκ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, στους ομίλους του Europa League, με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν να αποτελεί έναν από τους πιο βατούς αντιπάλους που θα μπορούσε να... ζητήσει από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας. 
Σχετικά Άρθρα
Στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσει την Καραμπάγκ θα κληθεί να ταξιδέψει ο Ολυμπιακός, με τους Αζέρους να αποτελούν έναν αντίπαλο «στα μέτρα» της ομάδας του Κάρλος Κορμπεράν στοn 7o Όμιλο του Europa League, τουλάχιστον σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του 2ου γκρουπ δυναμικότητας... Το BN Sports σκιαγραφήσει την ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπανόφ που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να πετύχει κάτι καλό στην Ευρώπη, εκτός από τις εντός συνόρων επιτυχίες... 

Η Καραμπάγκ ΦΚ αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες του Αζερμπαϊτζάν, μαζί με την Νέφτσι Μπακού. Ιδρύθηκε το 1951 στην πόλη Άγνταμ, όμως μετά τον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ η έδρα του συλλόγου μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα, Μπακού. Aγωνίζεται στην Πρεμιέρ Λικασί, την οποία έχει κατακτήσει 9 φορές, ενώ παράλληλα έχει στη... συλλογή της 7 Κύπελλα Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα οι μεγάλες επιτυχίες της Κάραμπαγκ έχουν έρθει κυριώς τα τελευταία χρόνια.

Αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα και δεν προέρχεται από το Μπακού αλλά και την πρώτη ομάδα από τη χώρα που έπαιξε ποτέ σε ομίλους Champions League. Μαζί με τη Νεφτσί είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις περιόδους του πρωταθλήματος. Φέτος σε δύο αγώνες στο πρωτάθλημα μετράει ισάριθμες νίκες, με 5 γκολ υπέρ και 1 κατά. 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φέτος αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στη συμμετοχή της στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης, ξεκινώντας μάλιστα από τον Α' προκριματικό γύρο! Εκεί επικράτεισε της Λεχ Πόζναν με συνολικό σκορ 5-2 και στη συνέχεια η Καραμπάγκ βρήκε μπροστά της τη Ζυρίχη, την οποία κατάφερε να περάσει στην παράταση του 2ου αγώνα με συνολικό σκορ 5-4! Στον 3ο προκριματικό γύρο έπαιξε με την Φερεντσβάρος, την οποία κατάφερε να αποκλείσει με 1-1 εντός και 1-3 εκτός έδρας. Τελικά βρέθηκε στους ομίλους του Europa League, καθώς αποκλείστηκε στα playoffs του Champions League, από την Βικτόρια Πλζεν, φέρνοντας 0-0 στο Μπακού και χάνοντας με 2-1 στην Τσεχία

Η Καραμπάγκ έχει παίξει άλλες έξι φορές στους ομίλους του Europa League, χωρίς όμως ποτέ να έχει καταφέρει να προκριθεί στα νοκ άουτ. Τη σεζόν 2016/17 οι «Ιππείς» είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας και στα δύο παιχνίδια (2-0, 0-1).

ΑΣΤΕΡΙ: Ο κορυφαίς παίκτης της ομάδας, είναι ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος εξτρέμ Κάντι. Ο πρώην παίκτης της Εστορίλ, που μετακόμισε στο Αζερμπαϊτζάν πέρσι ως ελεύθερος, είναι 26 χρονών και στο transfermarkt κοστολογείται με 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Έχει κάνει... θράυση στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς μετράει 2 ασίστ σε δύο ματς πρωταθλήματος, αλλά και 4 γκολ με 3 ασίστ σε 7 ματς για τα προκριματικά του Champions League...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στον πάγκο της βρίσκεται ο Αζέρος Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ, που παλιότερα αγωνιζόταν ως επιθετικός. Είναι κάτοχος μάλιστα του ρεκόρ διεθνών τερμάτων της Εθνικής Αζερμπαϊτζάν με 14 γκολ. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο 50χρονος Γκουρμπανόφ ακολούθησε προπονητική καριέρα και βρίσκεται στην Γκαραμπάγκ από το 2008, μετρώντας 518 ματς (296 νίκες, 125 ισοπαλίες και 98 ήττες), ενώ έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα. Το πρώτο τη σεζόν 2013–14. Το 2017–18 υπήρξε παράλληλα και προπονητής της Εθνικής Ομάδας της χώρας του.

ΓΗΠΕΔΟ: Η Καραμπάγκ όπως προαναφέρθηκε, παίζει στην «Αζερσούν Αρένα» (χωρητικότητας 5.800 θεατών) που εδρεύει στο Μπακού, αλλά στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις χρησιμοποιεί το στάδιο «Μπαχράμοφ» (χωρητικότητας 31.200 θέσεων), γήπεδο που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και η Εθνική Ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. 

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0