Football Talk

Φράιμπουργκ: Η μεγαλύτερη έκπληξη της περσινής σεζόν στη Γερμανία στο δρόμο του Ολυμπιακού!

Φράιμπουργκ: Η μεγαλύτερη έκπληξη της περσινής σεζόν στη Γερμανία στο δρόμο του Ολυμπιακού!

Την γερμανική Φράιμπουργκ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για τον 7ο όμιλο του UEFA Europa League. Ύστερα από την εκπληκτική περσινή της πορεία στη Bundesliga, όπου κατέκτησε την 6η θέση αλλά και την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, είναι έτοιμη να ζήσει το ταξίδι στο Europa League!

H Φράιμπουργκ είναι η ομάδα που έβγαλε η κληρωτίδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για να βρεθεί στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι Γερμανοί θα αγωνιστούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους του UEFA Europa League, ύστερα από την σεζόν  2013-14, όταν είχαν καταλάβει την τρίτη θέση με αντιπάλους τις Σεβίλλη, Εστορίλ και Σλόβαν Λίμπερετς. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ δεν έχει πετύχει κάτι άλλο αξιόλογο στην Ευρώπη και δεν έχει μεγάλη εμπειρία μιας και είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχει γενικώς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την περσινή χρονιά, η Φράιμπουργκ ήταν η μεγάλη έκπληξη της Bundesliga, καθώς κατέκτησε την 6η θέση με 55 βαθμούς ενώ η μεγάλη της στιγμή ήταν ότι βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, χάνοντας το τρόπαιο στα πέναλτι από την Λειψία.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτή την φοβερή περσινή πορεία της ήταν αρκετοί παίκτες με σημαντικότερους τους Νιλς Πέτερσεν, το μεγάλο αστέρι της ομάδας Βιντσέντσο Γκρίφο, τον πολύ ταλαντούχο κεντρικό αμυντικό Νίκο Σλότερμπεκ, ο οποίος ωστόσο δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» καθώς πήρε μεταγραφή στη Ντόρτμουντ έναντι 20 εκατ. ευρώ αλλά και τον ηγέτη της ομάδας, Κρίστιαν Γκίντερ.  Φυσικά αυτό που έκανε τη διαφορά στη γερμανική ομάδα ήταν η φοβερή ομαδική δουλειά, με τον Στράιχ να δημιουργεί μία πολύ γρήγορη ομάδα, η οποία μάλιστα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη στις στημένες φάσεις.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το ξεκίνημα είναι αρκετά καλό. Στις πρώτες τρεις στροφές του πρωταθλήματος, η Φράιμπουργκ έχει δύο νίκες και μία ήττα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.


ΑΣΤΕΡΙ: Η επιστροφή του μεγάλου αρχηγού, Ματίας Γκίντερ, ήταν αναμφίβολα η πιο σημαντική προσθήκη της ομάδας το φετινό καλοκαίρι. Έπειτα από απουσία πέντε χρόνων στην Γκλάντμπαχ, ο Γκίντερ πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε. Με την απόκτηση του Γκίντερ, η Φράιμπουργκ δυναμώνει πολύ στην άμυνά της καθώς ο 28χρονος διεθνής αποτελεί έναν πραγματικό βράχο!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κρίστιαν Στράιχ αναμφίβολα πρέπει να νιώθει υπερήφανος για το δημιούργημά του. Ο Γερμανός προπονητής κατάφερε να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη και να την φτάσει να παίζει τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, δεν το έχουν κάνει και πολλοί αυτό με ομάδα του μεγέθους της Φράιμπουργκ. Διανύοντας τον 12ο χρόνο του στον πάγκο της γερμανικής ομάδας ως προπονητής και συνολικά τον 27ο ως μέλος του κλαμπ, ο Στράιχ ξέρει τους πάντες και τα πάντα και αποτελεί μία τεράστια προσωπικότητα για τον σύλλογο. Εννοείται ότι πιστώνεται κάθε επιτυχία της Φράιμπουργκ τα τελευταία χρόνια ενώ με την δική του καθοδήγηση έκαναν το ξεπέταγμα στην καριέρα του παίκτες όπως ο Βιτσέντζο Γκρίφο, ο Μαξ Κρούζε και ο Μαξιμίλιαν Άρνολντ.

ΓΗΠΕΔΟ: Το νεότευκτο Europa-Park Stadion αποτελεί το στολίδι της πόλης του Φράιμπουργκ και αποτέλεσε το κατάλληλο boost για ανέβει η ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω. Το νέο γήπεδο, χωρητικότητας 34.700 θέσεων, άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2021 και θεωρείται από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, με τους φίλους της γερμανικής ομάδας να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα σε κάθε αγώνα. Την περσινή πρώτη της σεζόν στο νέο γήπεδο η ομάδα των «Βραζιλιάνων του Μπράισγκαου» έμεινε αήττητη αήττητοι στα 13 από τα 17 εντός έδρας παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα.

csm_Stadion_Das_neue_Stadion_UEbersichtskachel_e6042bf8a4.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0