Football Talk

Κλήρωση ομίλων Europa League: Στο χέρι του Ολυμπιακού η πρόκριση

Κλήρωση ομίλων Europa League: Στο χέρι του Ολυμπιακού η πρόκριση
Την καλύτερη δυνατή κλήρωση είχε ο Ολυμπιακός για την φάση των ομίλων του Europa League με τους Πειραιώτες να καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγαθήρια στην κλήρωση για την φάση των ομίλων του Europa League και μπορεί να κληρώθηκε με ομάδες από ανώτερες ποδοσφαιρικά χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά οι ομάδες αυτές δεν φοβίζουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο με τις Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ με τους Πειραιώτες να στέκονται τυχεροί και να παίρνουν τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο από το 2ο γκρουπ αν σκεφτεί κανείς πως υπήρχαν ομάδες όπως η Φέγενορντ και η Σοσιεδάδ. Το 3ο γκρουπ έφερε μια ομάδα από την Bundesliga, την Φράιμπουργκ, μια ομάδα που ναι μεν δεν έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά όταν τερματίζεις στην 5η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος δείχνει πως τουλάχιστον αποτελεί έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο.

Τέλος, από το 4ο γκρουπ η κληρωτίδα έβγαλε επίσης μια ομάδα από ανώτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, την κυπελλούχο Γαλλίας Ναντ, η οποία έχει την δική της ιστορία και στο ελληνικό κοινό είναι γνωστή από τις αναμετρήσεις της με τον Παναθηναϊκό και τον Ιωνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις σύλλογοι θα παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων

1η αγωνιστική: 8 Σεπτεμβρίου 2022
2η αγωνιστική: 15 Σεπτεμβρίου 2022
3η αγωνιστική: 6 Οκτωβρίου 2022
4η αγωνιστική: 13 Οκτωβρίου 2022
5η αγωνιστική: 27 Οκτωβρίου 2022
6η αγωνιστική: 3 Νοεμβρίου 2022

Συνοπτικά οι οκτώ όμιλοι του Europa League:





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0