Football Talk

Μπαρτσελόνα vs Μπάγερν Μονάχου: Ο Λεβαντόφσκι επιστρέφει… σπίτι! (video)

Μπαρτσελόνα vs Μπάγερν Μονάχου: Ο Λεβαντόφσκι επιστρέφει… σπίτι! (video)

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε αντιμέτωπες τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου για τους ομίλους του Champions League, όπως και πέρυσι στη φάση των ομίλων, με τον Λεβαντόφσκι να επισκέπτεται ξανά το Μόναχο.

Πριν καν προλάβει να αναπολήσει τη Βαυαρία, ο Γιάγια Τουρέ φρόντισε να του την υπενθυμίσει. Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα βρίσκονται παρέα στον 3ο όμιλο του Champions League, και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι γυρίζει στον «τόπο του εγκλήματος». Εκεί που έζησε οκτώ χρόνια και μεγαλούργησε.

Η υπόθεση πρόκριση όμως δεν θα έρθει με περίπατο, μιας και η Ίντερ θα τους «συντροφεύει», σε έναν όμιλο που μπορεί να χαρακτηριστεί «φωτιά», ενώ η τέταρτη και άτυχη της παρέας είναι η Βικτόρια Πλζεν. Από την κλήρωση βγήκε μεταξύ άλλων και ένα άλλο ιστορικό ζευγάρι με τη Λίβερπουλ να συναντά τον Άγιαξ.

Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν βρεθεί συνολικά 11 φορές στο δρόμο των Βαυαρών στο πλαίσιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε ένα ζευγάρι με συχνά ραντεβού. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν την περασμένη σεζόν, στη φάση των ομίλων. Εκεί, η Μπάγερν έκανε περίπατο με δυο νίκες με το ίδιο σκορ (3-0), ούσα πολύ ανώτερη.


Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το εκκωφαντικό 8-2 στον προημιτελικό του 2020. Και πως να το κάνει άλλωστε; Ο Covid-19 είχε πρωτομπεί στις ζωές μας, με τους Γερμανούς να συντρίβουν στον προημιτελικό τη Μπαρτσελόνα στο Ντα Λουζ και να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Άλλη μία φορά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες για τα προημιτελικά, τη σεζόν 2008-09 με τους Ισπανούς να προχωρούν στο θεσμό, χάρη σε εκείνο το 4-0 και τη «ντοπιέτα» του Λιονέλ Μέσι. Επίσης έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» και τις σεζόν 2014-15 και 2012-13 για ένα εισιτήριο στον τελικό.

Το 2013 η Μπάγερν είχε προκριθεί με συνολικό σκορ 7-0 (4-0 εντός και 3-0 εκτός) ενώ δυο χρόνια αργότερα εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν οι Καταλανοί (3-0 στη Βαρκελώνη και μία ανώδυνη ήττα στο Μόναχο με 3-2).


Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0