Football Talk

Η Ρέιντζερς επέστρεψε στους ομίλους του Champions League, ξεχνώντας πως κάποτε «πληγώθηκε» ανεπανόρθωτα! (video)

Η Ρέιντζερς επέστρεψε στους ομίλους του Champions League, ξεχνώντας πως κάποτε «πληγώθηκε» ανεπανόρθωτα! (video)

Στους ομίλους του Champions League επέστρεψε επίσημα η Ρέιντζερς μετά από 12 χρόνια! Τόσο μεσολάβησε από το τελευταίο της γκολ στη διοργάνωση, με την ομάδα του Τσόλακ να επικρατεί με 1-0 στην Ολλανδία της Αϊντχόφεν και να στέλνει τους Σκωτσέζους στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί από όπου κάποτε «πληγώθηκαν» ανεπανόρθωτα.

Επρόκειτο για το πρώτο Champions League με την εν λόγω ονομασία και για το 38ο Κύπελλο Ευρώπης, από τότε που καθιερώθηκε η ύπαρξη μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, προκειμένου να αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα της σεζόν. Η Ρέιντζερς αποτέλεσε το μοναδικό σύλλογο από τη Σκωτία που παρευρέθηκε σε αυτό, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στη χώρα της, με συγκομιδή 72 βαθμών (33 νίκες), ούσα στο +9 από την δεύτερη Χαρτς.

Συνεπώς, η ομάδα του Άλι ΜακΚόιστ, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ από όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με 34 γκολ και Μαρκ Χέιτλι, οι οποίοι συμμετείχαν σε 62 γκολ συνολικά, δεν ήταν δυνατό να απουσιάζει από μία τόσο σπουδαία διοργάνωση, παρότι ο βασικός τερματοφύλακας Κρις Γουντς είχε αποχωρήσει για τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ.

Στόχος της Ρέιντζερς ήταν η κατάκτηση του τροπαίου και παρότι ξεκίνησε ιδανικά, στο τέλος «μπλόκαρε». Ήταν η μόνη βρετανική ομάδα που συμπεριλήφθηκε στον θεσμό, έχοντας επικρατήσει και της Λιντς, αλλά η βαθμολογική συγκομιδή της (2 νίκες και 4 ισοπαλίες), δεν της επέτρεψε να προσπεράσει τη Μαρσέιγ, που κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Μίλαν.

 

Έκτοτε, μεσολάβησαν 30 χρόνια. Η Ρέιντζερς έπαιξε πολλές φορές στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά εκείνη η πορεία της ομάδας του Γουόλτερ Σμιθ, δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Πλέον, είχε φτάσει στο σημείο, το Champions League να αποτελεί ένα… μακρινό όνειρο. Δεν είχε άλλωστε αγωνιστεί στους ομίλους από το 2010, ενώ η τελευταία φορά που Ρέιντζερς και Σέλτικ βρέθηκαν αμφότερες στην ίδια κληρωτίδα, χρονολογείται πριν από 15 χρόνια.

Φέτος όμως, η ομάδα του Τζόνι Φαν Μπρόνκχοστ, είχε την στιγμή της. Ταξίδεψε στην Ολλανδία, συνάντησε αυτή του Φαν Νίστελροϊ και με το 1-0 του Τσόλακ, έφτασε μέχρι τα αστέρια.

Η διοργάνωση αποκτά πλέον διαφορετική αίγλη, με τη Ρέιντζερς να αγωνίζεται και πάλι εκεί όπου ανήκει. Το κατόρθωμα μοιάζει πολύ μεγάλο και φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως το τελευταίο της γκολ στο Champions League επετεύχθη τον Δεκέμβριο του 2010, απέναντι στη Μπόυρσασπορ.

Σκόρερ; Ο 42χρονος πλέον Κέβιν Μίλερ, στο μοναδικό γκολ της καριέρας του με τη Ρέιντζερς στο Champions League από το 2001 και μετά. Και οι Σκωτσέζοι επιστρέφουν στους ομίλους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0