Football Talk

Από συμπαίκτης του Κριστιάνο στη Γιουβέντους, στην Προοδευτική ο Μάρκοβιτς! (video)

Από συμπαίκτης του Κριστιάνο στη Γιουβέντους, στην Προοδευτική ο Μάρκοβιτς! (video)

Μία «βόμβα» που… τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Super League 2 πυροδότησε η Προοδευτική, φέρνοντας στον Κορυδαλλό τον Λούκα Μάρκοβιτς, άλλοτε συμπαίκτη του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Η «Προό» επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες και είπε να κάνει αισθητή την παρουσία της με το… καλημέρα. Την ίδια ώρα που η ομάδα βάζει τις βάσεις της στο Καρπενήσι, η διοίκηση του συλλόγου προέβη σε μία τεράστια μεταγραφή, για τα δεδομένα της Super League 2. Ένα «δώρο» του κυρίου Αραβαντινού στον κόσμο της ομάδας που περιμένει πως και πως να καμαρώσει και πάλι το «φοίνικα» στις πρώτες κατηγορίες.

Έτσι, λίγο πριν ο Αύγουστος εκπνεύσει, οι «βυσσινί» έκαναν δικό τους τον Λούκα Μάρκοβιτς, ο οποίος πρόκειται να αποτελέσει το βαρύ «κανόνι» του συλλόγου στην επάνοδό του σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο νεαρός από το Βελιγράδι, αν και μόλις 22 ετών έχει περάσει από την ομάδα νέων της Γιουβέντους και του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας ως «παράσημο» τις κοινές προπονήσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το πρώτο δείγμα και η εκτόξευση στην Ιταλία!

«Γέννημα θρέμμα» των ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα, έκανε τα πρώτα του βήματα στους «ερυθρόλευκους», πριν ανοίξει τα φτερά του για άλλες πολιτείες.  Τη σεζόν 2017-18, η Κροτόνε τον ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της, ως μία επένδυση για το μέλλον. Όμως στην Καλαβρία δεν έμεινε πολύ μιας και του χτύπησε την… πόρτα η Γιουβέντους.
301074834_588155822954496_2356277670772705535_n.jpgΟι «Μπιανκονέρι» είδαν σε εκείνον, έναν σέντερ φορ εξελίξιμο με καλά χαρακτηριστικά και έσπευσαν να του δώσουν την ευκαιρία. Στη «Μεγάλη Κυρία» έμεινε μονάχα ένα χρόνο (2018-19), μετρώντας 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ στην Πριμαβέρα, ενώ επίσης φόρεσε τη φανέλα της και στο Youth League.
300338276_588155916287820_1744355864326885837_n.jpgΑπό τη μία μεγάλη ομάδα του Τορίνο, μεταπήδησε στην άλλη. Οι ακαδημίες της «Γκρανάτα» αποτελούσαν το νέο του ποδοσφαιρικό «καταφύγιο και τρίτο κατά σειρά στη γειτονική χώρα, χωρίς όμως να καταφέρει πουθενά να στεριώσει. Έτσι, μετά από μία τριετία στην Ιταλία, πήρε το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα.

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη!

Πλέον όμως δεν ήταν το ίδιο παιδί, όπως όταν έφυγε. Μπορεί να μην «έριξε άγκυρα» στην Ιταλία αλλά απέκτησε σπουδαίες παραστάσεις δίπλα σε κορυφαίους αθλητές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ.

Στην πατρίδα του επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε, τον Ερυθρό Αστέρα. Ούτε και πάλι όμως πήρε κάποια επίσημη συμμετοχή στα πόδια του και τελικώς δόθηκε δανεικός στην Μπάκα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Σερβίας. Ο διεθνής με τις μικρές κατηγορίες των «Πλάβι», Λούκα Μάρκοβιτς, αφού πήρε κάποια παιχνίδια στα πόδια του πέρυσι (2021-22), ετοιμάζεται πλέον για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις και η οποία αποδεικνύει περίτρανα με τέτοιες κινήσεις, ότι ήρθε για να μείνει.

 Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0