Football Talk

Αϊντχόφεν – Ρέιντζερς 0-1: «Μαινόμενος» Τσόλακ... πυροβόλησε ξανά και έστειλε τους Σκωτσέζους στο Champions League μετά από 13 χρόνια! (video)

Αϊντχόφεν – Ρέιντζερς 0-1: «Μαινόμενος» Τσόλακ... πυροβόλησε ξανά και έστειλε τους Σκωτσέζους στο Champions League μετά από 13 χρόνια! (video)

Με τον Αντόνιο Τσόλακ να σκοράρει ένα «χρυσό» γκολ, η Ρέιντζερς πήρε μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ξανά και μετά από 13 χρόνια η Ρέιντζερς! Οι Σκωτσέζοι επικράτησαν με σκορ 1-0 της Αϊντχόφεν στη ρεβάνς των play off της διοργάνωσης και πήραν έτσι την πρόκριση. Μια πρόκριση που ήρθε από τον «Έλληνα» Αντόνιο Τσόλακ!

Σε γενικές γραμμές η Αϊντχόφεν πάτησε καλύτερα στο πρώτο μισό του αγώνα. Μπορεί οι καλές ευκαιρίες αμφότερων των ομάδων συνολικά να μην ήταν πολλές, ωστόσο σχεδόν όλες ήταν υπέρ των γηπεδούχων.

Αυτό φάνηκε στο 39ο λεπτό όταν ο Σανγκαρέ δοκίμασε το πόδι του μέσα στην περιοχή, με την προσπάθειά του εν τέλει να καταλήγει κόρνερ. Λίγο αργότερα (42’) ο ντε Γιονγκ παρ’ ολίγον να χριστεί σκόρερ ωστόσο σε τετ α τετ με τον ΜακΛάφλιν, ο τερματοφύλακας φάνηκε ανώτερος και έδιωξε τη μπάλα.

Συνέχεια στις πολύ καλές ευκαιρίες των Ολλανδών έδωσε ο Γκάκπο (44’), αν και πάλι δεν ήταν αρκετή προκειμένου να μετουσιωθεί σε γκολ. Ο ίδιος έπιασε ένα σουτ στα όρια της περιοχής, ωστόσο η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε, όχι όμως για την Αϊντχόφεν. Ο Μπενίτες έμελλε να γίνει μοιραίος πρωταγωνιστής για την ομάδα του φαν Νίστελροϊ καθώς η λάθος πάσα του στο 60’ έδωσε τη δυνατότητα στον Τσόλακ να γράψει το 1-0!

Με αυτόν τον τρόπο ο Κροάτης φορ έφτασε τα 5 γκολ σε 7 συμμετοχές με την φανέλα του συλλόγου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με τον ΠΑΟΚ σε συνολικά 39 παιχνίδια είχε βρει δίχτυα μόλις 4 φορές

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Αϊντχόφεν προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη άμυνα, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι άλλο από το παιχνίδι και θα συνεχίσει την πορεία της στους ομίλους του Europa League.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλχο (63’ Μβένε), Ομπίσπο, Μαξ (86’ φαν Χίνκελ), Σανγκαρέ, Γκουτιέρες (62’ Τιλ), Βέερμαν, Σαϊμπάρι (76’ Βινίσιους), ντε Γιονγκ (46’ Σίμονς), Γκάκπο

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΛάφιν, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Καμαρά (73’ Άρφιλντ), Λάντστραμ, Τίλμαν, Λόρενς (73’ Ράιτ), Κεντ, Τσόλακ (90+2’ Σακάλα)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0