Football Talk

Βικτόρια Πλζεν – Καραμπάγκ 2-1: Ανατροπή σε 15’ και ξανά στους ομίλους του Champions League οι Τσέχοι! (video)

Βικτόρια Πλζεν – Καραμπάγκ 2-1: Ανατροπή σε 15’ και ξανά στους ομίλους του Champions League οι Τσέχοι! (video)

Η Βικτόρια Πλζεν θα βρίσκεται στους ομίλους του Champions League για την σεζόν 2022/23! Οι Τσέχοι έφτασαν στη νίκη (2-1) επί της Καραμπάγκ με ανατροπή και πήραν την μεγάλη πρόκριση στα «αστέρια».

Επιστροφή για την Βικτόρια Πλζεν στους ομίλους του Champions League μετά από τέσσερα χρόνια! Οι Τσέχοι επικράτησαν 2-1 της Καραμπάγκ εντός έδρας και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς, πανηγύρισαν την πρόκριση! Ωστόσο για να συμβεί αυτό έπρεπε να φτάσουν σε ανατροπή του σκορ, κάτι το οποίο πέτυχαν μέσα σε ένα τέταρτο.

Συγκεκριμένα, η Καραμπάγκ είχε μπει σε θέση «οδηγού» με τον Φίλιπ Όζοβιτς από το 38ο λεπτό. Μετά από μια εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Αζέρο μέσο, ο οποίος έκανε κοντρόλ με το στήθος και εκτέλεσε «με την μία» για να γράψει το 1-0, το οποίο παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.


Στο δεύτερο μέρος όμως, η Πλζεν βρήκε τα αποθέματα να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Γιαν Κόπιτς ήταν αυτός που έφερε το ματς σε ισορροπία στο 58’, εκμεταλλευόμενος ένα ολέθριο λάθος του Μαγκομενταλίγιεφ. Ο τερματοφύλακας των Αζέρων βγήκε στα όρια της περιοχής για να απομακρύνει την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως η έξοδός του ήταν άστοχη. Η μπάλα προσγειώθηκε στα πόδια του Κόπιτς, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη, «εκτέλεσε», για να την στείλει στα δίχτυα.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε 15 λεπτά αργότερα (73’), μετά από ακόμη ένα λάθος της Αζερικής άμυνας. Η αδυναμία των αμυντικών της Καραμπάγκ να απομακρύνουν ένα φαινομενικά εύκολο γέμισμα στην περιοχή τους, έδωσε τη δυνατότητα στον Μοσκέρα να στρώσει στον Κλιμέντ, ο οποίος μέσα από την μικρή περιοχή νίκησε τον Μαγκομενταλίγιεφ για το 2-1.

Έτσι, η Βικτόρια Πλζεν επιστρέφει στα «αστέρια» μετά την σεζόν 2018/19, με τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς με το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Βικτόρια Πλζεν (Μ. Μπίλεκ): Στάνεκ, Χάβελ, Πέρνιτσα, Γεμέλκα, Χόλικ, Κάλβαχ, Μπούτσα, Κόπιτς, Σίκορα, Μοσκέρα, Τσόρι

Καραμπάγκ (Τζ. Κουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγιεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντα, Χουσεΐνοφ, Μπαΐραμοφ, Ρίτσαρντ, Καράγιεφ, Όζομπιτς, Ζουμπίρ, Κάντι, Γουάτζι

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0