Football Talk

Η Μπάγερν Μονάχου κατακτά το 6ο και πιο ιδιαίτερο Champions League, νικώντας Παρί και… κορονοϊό! (video)

Η Μπάγερν Μονάχου κατακτά το 6ο και πιο ιδιαίτερο Champions League, νικώντας Παρί και… κορονοϊό! (video)

Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, η Μπάγερν Μονάχου συναντά την Παρί Σεν Ζερμέν στον (κεκλεισμένων των θυρών, λόγω κορονοϊού) τελικό της Λισαβόνας, που καθορίζεται από τον πρώην ποδοσφαιριστή των Γάλλων, Κίνγκσλεϊ Κομάν, χαρίζοντας στους Βαυαρούς το 6ο τους UEFA Champions League. 

 

Ήταν 23 Αυγούστου 2020, όταν η αρμάδα του Χάνσι Φλικ είχε διαλύσει όποιον βρισκόταν στο διάβα της για τον τελικό του Champions League, και όταν έφτασε στη πηγή για το τρόπαιο, απλά νίκησε με το «φτωχό» 1-0 του Κομάν, που αρκούσε όμως για να της δώσει το πολυπόθητο τρόπαιο. 

Ένα Champions League ξεχωριστό από αυτά που είχαμε συνηθίσει, καθώς από τη φάση των προημιτελικών, η UEFA αποφάσισε να συνεχίσουν οι αναμετρήσεις, αλλά σε format νοκ-άουτ και στα γήπεδα της Λισαβώνας. Εκεί όπου, η Μπάγερν Μονάχου δεν σταμάτησε να εντυπωσιάζει , αφού προηγουμένως είχε αποκλείσει τη Τσέλσι με συνολικό σκορ 7-1 και είχε νικήσει στους ομίλους τη Τότεναμ στο Λονδίνο με 7-2, αποκλείοντας και τη Μπαρτσελόνα με 8-2 για τη φάση των «8». Ένα παιχνίδι που θυμούνται αμφότεροι για… ξεχωριστούς λόγους. 

Εν συνεχεία, το έργο της για τον τελικό ήταν ακόμη πιο απλό, αφού έκανε «φύλλο και φτερό» τη Λυών με 3-0, η οποία είχε αφήσει εκτός τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, και στον μεγάλο τελικό  η παρέα του Τόμας Τούχελ δεν ήταν ικανή για να σταματήσει το «τρένο» του Χάνσι Φλικ από το να πανηγυρίσει το 6ο της τρόπαιο στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0