Football Talk

Τετράστερες Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα – «Έλαμψαν» Βινίσιους και Λεβαντόφσκι! (video)

Τετράστερες Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα – «Έλαμψαν» Βινίσιους και Λεβαντόφσκι! (video)

Είναι εντυπωσιακό πόσο επιδραστικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Ρονάλντο. Το «φαινόμενο». Τον Βραζιλιάνο, πρώην ποδοσφαιριστή, που επικοινώνησε με τον Βινίσιους, του έδωσε τις συμβουλές του και στο τέλος της 2ης αγωνιστικής της La Liga, αυτός και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, μιας και πήραν από το χέρι την Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα και τις οδήγησαν σε «τεσσάρες»!

Πέρασαν δύο εβδομάδες από την έναρξη της La Liga. Ενός πρωταθλήματος, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί «κούρσα» δύο ταχυτήτων. Διότι από τη μία έχουμε την Ρεάλ Μαδρίτης. Την πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, που αν και έχασε από τη «φαρέτρα» του τον Κασεμίρο, έχει δημιουργήσει μία ομάδα που δυσκολεύεται να ηττηθεί.

Είτε μιλάμε για φιλικές αναμετρήσεις, είτε για το Σούπερ Καπ, όπου επικράτησε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, είτε για τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους Μαδριλένους να μετρούν έξι βαθμούς και 6 γκολ υπέρ τους, με την εστία τους να έχει παραβιαστεί στις μισές περιπτώσεις.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει βρει δίχτυα, ο Βινίσιους το ίδιο, αλλά ο δεύτερος, μοιάζει πως έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, από το Πάσχα και μετά. Ήταν καθοριστικός στις επικές ανατροπές της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρώπη, σκόραρε στον τελικό του Champions League και αισίως, βρήκε δίχτυα και μοίρασε και ασίστ, στο ματς απέναντι στην Θέλτα, με τους «Μερένχες» να επικρατούν με 4-1.


Λίγες ώρες μετά το ματς, ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε το μυστικό του. Επικοινώνησε με τον Ρονάλντο, το «Φαινόμενο». Μίλησαν, τον συμβούλεψε και ο Βινίσιους επέλεξε να τον ευχαριστήσει δημόσια, με ανάρτησή του στο twitter!

Την ίδια ώρα, η δεύτερη ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μοιάζει να είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική φάση, σε σχέση με πέρυσι. Πιθανώς, έχουν βοηθήσει οι μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποίησε. Ίσως, ο Τσάβι, που έκανε προετοιμασία με την ομάδα του. Πολύ περισσότερο όμως, οι επιτυχίες στο καλοκαιρινό «παζάρι», με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να θεωρείται μία τέτοια.

Πόσο μάλλον, όταν κατορθώνει να αποδείξει για ποιον λόγο η Μπαρτσελόνα περίμενε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα την υπογραφή του, από πολύ νωρίς. Αγωνίστηκε και ήταν θετικός στην πρεμιέρα, απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά στην 2η αγωνιστική, απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αποδείχθηκε καθοριστικός (1-4).


Άνοιξε το σκορ, βγήκε μπροστά όταν η ομάδα του πιέστηκε, «κλείδωσε» τη νίκη στο 68ο λεπτό και σκόραρε για 8η φορά στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, στην 2η στροφή του πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για Ισπανία ή Γερμανία!

Βρήκαμε λοιπόν τους πρωταγωνιστές της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τον Βινίσιους, μαζί με τον Μπενζεμά φυσικά, και τον Λεβαντόφσκι, με τον Φάτι των δύο ασίστ, τον Ραφίνια και τον Ντεμπελέ να τον περιβάλλουν.

Και μέσα στην συζήτηση υπάρχει, όπως πάντα συμβαίνει, και ένας τρίτος. Ακόμη και αν αυτός δεν παίζει μπάλα πλέον. Ο Ρονάλντο. Είναι «φαινόμενο» άλλωστε. Μόνο αυτός πιθανώς, θα μπορούσε να κάνει τον «φαντεζί» από την φύση του Βινίσιους, πιο ουσιαστικό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0