Football Talk

Κουν Καστέελς: Έφτασε τη μία... ντουζίνα σε αποκρούσεις πέναλτι στην Bundesliga!

Κουν Καστέελς: Έφτασε τη μία... ντουζίνα σε αποκρούσεις πέναλτι στην Bundesliga!

Συνεχίζει το... τροπάριό του στην Bundesliga ο Κουν Καστέελς της Βόλφσμπουργκ. Ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε νέο πέναλτι με τη Σάλκε (δις μάλιστα) και έφτασε τις 12 αποκρούσεις στην καριέρα του.

Τελικά ποιος έχει πιο εύκολο έργο; Ο εκτελεστής των πέναλτι ή ο τερμαστοφύλακας που καλείται να το αποκρούσει. Στην περίπτωση του Κουν Καστέελς ισχύει το δεύτερο. Ο γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ βγήκε νικητής σε μία ακόμα μονομαχία. Αυτή τη φορά κόντρα στον Σίμον Τερόντε της Σάλκε, σε ματς για την 3η αγωνιστική της φετινής Bundesliga.

Ο Τερόντε το κέρδισε και το εκτέλεσε. Ο Καστέελς απέκρουσε, αλλά κινήθηκε νωρίτερα από τη γραμμή και ο διαιτητής Τσβάιερ διέταξε την επανάληψη της εσχάτης των ποινών. Ο Βέλγος, ωστόσο, δεν ίδρωσε ούτε στο ελάχιστο. Νέα απόκρουση, η 12η (επίσημη) στην καριέρα του στα γερμανικά γήπεδα. Υπό το... φόβο το Καστέελς έχουν «γονατίσει» οι Ρόμπεν (το 2018) και Φόρσμπεργκ (2016), δεινοί εκτελεστές της κατηγορίας, πρώην και νυν.



Με τις 12 αποκρούσεις πέναλτι ο Καστέελς είναι νούμερο 1 στη λίστα των γκολκίπερ ποιυ αγωνίζονται τούτη τη στιγμή στην κατηγορία. Συνολικά στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου έχει μπροστά του μόλις 7 συναδέλφους του. Ο Βέλγος ισοφάρισε την επίδοση του Ρόνι Χέλστρομ (πρώην Καϊζερσλάουτερν). Πρωτοπόρος στη λίστα είναι ο Ρούντι Κάργκους (23 αποκρούσεις).



Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0