Football Talk

Μάιντς: Αστόχησε ξανά σε πέναλτι μετά από εννέα χρόνια και 36 εύστοχες προσπάθειες!

Μάιντς: Αστόχησε ξανά σε πέναλτι μετά από εννέα χρόνια και 36 εύστοχες προσπάθειες!

Το απόλυτο ρεκόρ των εύστοχων πέναλτι έσπασε στην Bundesliga. Η Μάιντς έβρισκε δίχτυα μέσω της «άσπρης» βούλας από το 2013 και μετέπειτα. Μέχρι να αστοχήσει το Σάββατο (20/8) στο Άουγκσμπουργκ ο Ααρόν.

Όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν, έτσι και ένα ιστορικό στην Bundesliga. Το κατείχε η Μάιντς η οποία μετρούσε 36 συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι. Τελευταία φορά που είχε αστοχήσει ήταν το 2013. Το Σάββατο (20/8) ο Ααρόν δε βρήκε δίχτυα στο ματς με την Άουγκσμπουργκ και αυτό το μοναδικό ρεκόρ αποτελεί παρελθόν.

Τον περασμένο Μάρτιο η Μάιντς προκάλεσε αίσθηση καθώς της καταλογίστηκαν τρία πέναλτι στο τελικό 4-0 με την Μπίλεφελντ. Τρεις διαφορετικοί σκόρερ κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Το σερί των εύστοχων πέναλτι συνεχίστηκε για την ομάδα του Μπο Σβένσον. Φέτος κέρδισε την εσχάτη των ποινών στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ. Με το σκορ στο 1-1 ο Ααρόν Μαρτίν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δε νίκησε τον Ράφαελ Γκίκιεβιτς, ο οποίος μάλιστα μπλόκαρε την μπάλα.

ELFER11111.jpg

Ο Πολωνός γκολκίπερ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που δεν δέχεται γκολ από πέναλτι με αντίπαλο τη Μάιντζ, έπειτα από τον Ράφαελ Σέφερ στο μακρινό 2013. Απρίλιος τότε και με το 0-0 ως αποτέλεσμα, ο Άνταμ Σάλαϊ αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι κόντρα στη Νυρεμβέργη. Η μπάλα πέρασε άουτ και η Μάιντζ ηττήθηκε εν τέλει (1-2).

NURNBERG2013.jpg

Έκτοτε, ωστόσο, όλα τα πέναλτι τα οποία κλήθηκε να αναλάβει, κατέληξαν στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Και τα 36! Ανάμεσα στους σκόρερ ονόματα όπως οι Αντρέας Ίβανσιτς, Πάολο Ντε Μπλάσις και ο μετρ, Ντάνιελ Μπροσίνσκι (8/8 εύστοχα). Μέχρι που το Σάββατο ο Ααρόν («στις προπονήσεις βάζει 49 από τα 50», τα λόγια των συμπαικτών του) ήταν ο «μοιραίος» της υπόθεσης...

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0