Football Talk

Πόρτο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-0: Ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά! (video)

Πόρτο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-0: Ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά! (video)

Ντέρμπι είχε το «μενού» στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Πόρτο να κάνει... περίπατο και να επικρατεί της Σπόρτινγκ με 3-0 (20/08).

Σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, η οποία σημείωσε το απόλυτο 3/3 και συνεχίζει να πορεύεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας την Μπενφίκα.

Στην αντίπερα όχθη τα σύννεφα συνεχίζουν να αιωρούνται πάνω από το στρατόπεδο της Σπόρτινγκ, η οποία πραγματοποιεί άσχημο ξεκίνημα με συγκομιδή μόλις τεσσάρων βαθμών.


 

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο, με την κατοχή να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία και τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν αξιόλογες τελικές. Την λύση στο γκολ έδωσε τελικά ο Εβανίλσον, τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45', όταν έπειτα από αποτυχημένη έξοδο του Αντάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ευκολία προ κενής εστίας. 


Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και να έχουν μονίμως την μπάλα στα πόδια τους απέναντι στην οπισθοχωρημένη Πόρτο. Και όμως η «Δράκοι» ήταν αυτοί που διεύρυναν τον προβάδισμα τους, από την λευκή βούλα, όταν ο Πόρο ντύθηκε τερματοφύλακας, απέκρουσε την μπάλα με το χέρι και αποβλήθηκε, ώστε ο Ουρίμπε να ευστοχήσει από τα «έντεκα μέτρα».


Σε ιδιαίτερα μειονεκτηκή θέση και αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο, η Σπόρτινγκ λειτούργησε με νευρικότητα και υπέπεσε σε ακόμη μία παράβαση πέναλτι.

Αυτή την φορά εκτελεστής ήταν ο Γκαλένο, που είχε περάσει ως αλλαγή, και έβαλε κι αυτός το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ζαϊντού (89' Βέντελ), Μαρκάνο, Πέπε (89' Γκράμπριελ Βερόν), Ζοάο Μάριο, Πεπέ, Ουρίμπε, Κόστα (72' Εουστάκιο), Οτάβιο, Εβάνιλσον (88' Μαρτίνες), Ταρέμι (72' Γκαλένο)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Αντάν, Νέτο (70' Ροκίνια), Κόατες, Ινάσιο, Πόρο, Ουγκάρτε (90+1' Eσγκάιο), Μορίτα (70' Σάντος), Ρέις (78' Ζούστε), Πέδρο Γκοσάλβες, Τρινκάο, Έντουαρντς (78' Φαταγού)

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0