Football Talk

Από τον Τανσό, στον Καρντόσο και τον Ντουμιτρέσκου: Οι προπονητές της Super League που χαιρέτησαν... με το καλημέρα! (video)

Από τον Τανσό, στον Καρντόσο και τον Ντουμιτρέσκου: Οι προπονητές της Super League που χαιρέτησαν... με το καλημέρα! (video)

Σαν βόμβα έπεσε το πρωί του Σαββάτου η είδηση της λύσης της συνεργασίας του Οσβάλντ Τανσό με την ομάδα του Βόλου, λίγες ώρες μετά το εναρκτήριο λάκτισμα της σεζόν. Το BN Sports «σκάλισε» και βρήκε περιπτώσεις προπονητών που έφυγαν, πριν καν έρθουν.

Συνήθως οι καταιγίδες φέρνουν ηλιόλουστες μέρες. Όχι όμως για τον Οσβάλντ Τανσό και τον Βόλο. Η πρεμιέρα της Super League για το έτος 2022-23 μας επιφύλασσέ ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε σε «νεκρό χρόνο». Ο Χερόνιμο Μπαράλες έκανε το 3-3 και πάγωσε τους Βολιώτες, δευτερόλεπτα πριν πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Λίγες ώρες αργότερα, η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον πρώην πλέον προπονητή του συλλόγου. Ο 49χρονος Γάλλος αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας πριν καν αποτελέσει «παρών» και το BN Sports ανατρέχει σε αντίστοιχες περιπτώσεις τεχνικών που «κούνησαν μαντήλι» από νωρίς ή και πριν από το εναρκτήριο επίσημο παιχνίδι.

Μιγκέλ Καρντόσο (2019-20, ΑΕΚ, 2 παιχνίδια)

Ήρθε «μετά Βαΐων και Κλάδων» και έφυγε νύχτα, από την πίσω πόρτα. Δύο μόλις παιχνίδια πρόλαβε να κοουτσάρει την «Ένωση». Το πρώτο, που έφερε και την αρχική γκρίνια, ήταν ευρωπαϊκό απέναντι στην νυν πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ. Οι Τούρκοι άλωσαν το ΟΑΚΑ με 3-1, πριν έρθει η Ξάνθη στην πρεμιέρα της Super League και του δώσει τη «χαριστική βολή» (ήττα με 3-2, πάλι εντός).

karntoso_ar.jpg
Ισμαέλ Βαλεριέν (2018-19, Απόλλων Σμύρνης, 1 παιχνίδι)

Ότι πιο… ελληνικό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ο Απόλλωνας Σμύρνης, θέλοντας να διασφαλίσει την άνετη παραμονή του στην επάνοδό του στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας έφερε για «μαέστρο» έναν ποδοσφαιράνθρωπο με βαρύ βιογραφικό. Τόσο σαν παίκτης με τη Μπάγερν Μονάχου, όσο και σαν προπονητής (Βόλφσμπουργκ, νυν Μπεσίκτας). Δεν πρόλαβε όμως να δείξει τη δουλειά του αφού αποχώρησε κακήν κακώς, με ντροπιαστικές καταγγελίες περί απειλών και μεθοδεύσεων για πρόσωπα της εντεκάδας από ανθρώπους του συλλόγου. Ακόμα και από τον ισχυρό άνδρα, κύριο Μονεμβασιώτη.
ismael2-scaled.jpg


Ίλιε Ντουμιτρέσκου (2009-10, Πανθρακικός, 1 παιχνίδι)

Ο Ρουμάνος, ο οποίος περιπλανήθηκε για μια επταετία στα μέρη μας αλλά δεν κατόρθωσε να «δέσει» κάπου, αλλάζοντας συνολικά έξι ομάδες. Σε μία από αυτές (Πανθρακικός), το αντίο παρα-ήρθε νωρίς. Έχοντας γεμίσει το ρόστερ με 44 (!) παίκτες, δεν κατάφερε ούτε ο ίδιος να βγάλει άκρη και μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ηρακλή (2-1), αποχώρησε.
ίλιε_ντουμιτρέσκου.jpg

Μάριο Μπερέτα (2010-11, ΠΑΟΚ, 0 παιχνίδια)

«Ήλθον, είδον και απήλθον». Μόνο με αυτή τη φράση μπορεί να χαρακτηριστεί το πέρασμα του Ιταλού από τον πάγκο του «δικεφάλου του Βορρά». Οι Θεσσαλονικείς τον είχαν επιλέξει ως διάδοχο του Φερνάντο Σάντος όμως «έπεσαν έξω». Ο ΠΑΟΚ έδειξε κακό πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας, με τον Μπερέτα να μην κερδίζει ποτέ την εμπιστοσύνη των παικτών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ξαφνική αδιαθεσία που επικαλέστηκε ο ηγέτης τότε, Πάμπλο Γκαρσία, πριν το φιλικό με τη Νυρεμβέργη.

Έτσι, έπειτα από 38 μέρες και μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο, οι «ασπρόμαυροι» έλυσαν το συμβόλαιο συνεργασίας που δέσμευε τις δύο πλευρές και κίνησαν για άλλες λύσεις (Παύλος Δερμιτζάκης).
bereta-vryzas.gif

Δημήτρης Ελευθερόπουλος (2017-18, Κέρκυρα, 1 παιχνίδι)

Το καλοκαίρι του 2017 ήταν το τελευταίο που οι Φαίακες αγωνίζονταν στη Super League. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν ό άνθρωπος που είχαν διαλέξει οι άνθρωποι του συλλόγου για «καπετάνιο», όμως όχι για πολύ, όπως απεδείχθη. Ο Έλληνας τεχνικός «πλήρωσε το μάρμαρο» της ήττας της πρεμιέρας, εντός έδρας από την πρώην ομάδα του, τον Πανιώνιο, με 1-0 και αποχώρησε από το σύλλογο για «σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». Έτσι ειπώθηκε τουλάχιστον.
7_34.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0