Football Talk

Τζέιμι Βάρντι: Ο ήρωας της Λέστερ που δεν έμαθε τι σημαίνει το «It’s time to go»! (video)

Τζέιμι Βάρντι: Ο ήρωας της Λέστερ που δεν έμαθε τι σημαίνει το «It’s time to go»!  (video)

Είναι το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Θα συνεχίσει να είναι το αγαπημένο παιδί των φίλων της Λέστερ. Ο Τζέιμι Βάρντι δεν έμαθε ποτέ τι σημαίνει το «Its time to go», ανανέωσε τη συνεργασία του με τις «αλεπούδες» μέχρι το 2024 και θα κλείσει την καριέρα του στο Κινγκ Πάουερ.

Πρόκειται για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε από τη Λέστερ την τελευταία δεκαετία. Το αποδεικνύουν τα 164 γκολ και οι 64 ασίστ σε 387 εμφανίσεις. Έναν παίκτη, του οποίου η ιστορία αποτελεί κίνητρο για κάθε άνθρωπο που έχει φτάσει στα 25 του χρόνια και δεν έχει καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Διότι αυτό συνέβη με τον Τζέιμι Βάρντι. Αγωνιζόταν μέχρι και το 2012 στη Φλίτγουντ, μετέβη στη Λέστερ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Αγγλίας και κατέκτησε τα πάντα με τη φανέλα της.

Ποια ήταν αυτά; Το επικότερο πρωτάθλημα της Premier League το 2015-16, το FA Cup πρόπερσι και το περσινό Community Shield, με τον Άγγλο να είναι σε όλα πρωταγωνιστής!

Μετά την κατάκτηση του τίτλου, αγωνίστηκε στο Champions League και πανηγύρισε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας του, αυτό του Μαρκ Ολμπράιτον, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συνέχισε να παίζει ως βασικός και την χρονιά του κορονοϊού, αυτή την ιδιαίτερη σεζόν, 2020-21 και είδε την Λέστερ να φτάνει μέχρι και τον τελικό του FA Cup για 5η φορά στην ιστορία της, έχοντας χάσει όλους τους προηγούμενους.


Καμία ομάδα δεν είχε χάσει περισσότερους, ποτέ. «Δεν είναι δυνατό να επαναληφθεί. Δεν θα χάσουμε πάλι», πιθανώς θα σκεφτόταν. Και όντως, έτσι έγινε. Έπαιξε για 71 λεπτά,  σκόραρε ο… Τίλεμανς αντί για αυτόν και το πρώτο FA Cup της ιστορίας της ήταν γεγονός.

Ποιος να το φανταζόταν… Ο Βάρντι ζούσε το 2014 ένα απίστευτο ματς της Λέστερ κόντρα στη Γουότφορντ, με την ομάδα να μην επιστρέφει στην Premier League και έξι χρόνια μετά έχει κατακτήσει τους δύο κορυφαίους τίτλους του «Νησιού». Ακραίο…

Το παζλ ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Community Shield, πέρυσι, με 1-0, όπου και πάλι βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Η Λέστερ όμως αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Europa Conference League από τη Ρόμα και μετά την τραγική ανασταλτική λειτουργία της σε ολόκληρη την σεζόν, σε συνδυασμό με τους αρκετούς τραυματισμούς που βίωσε, άπαντες θεωρούσαν πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.


Δεν έχει μάθει όμως να λέει «Its time to go». Τουλάχιστον με την φανέλα της Λέστερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του και οι «αλεπούδες» τον ρώτησαν άμεσα τι θέλει να κάνει. Τι συνέβη τελικά;

Ο Βάρντι ανανέωσε, η σημαία έμεινε στον ιστό της και ο Άγγλος θα κλείσει την καριέρα του στο Κινγκ Πάουερ! Αγάπησε τη Λέστερ όσο λίγοι, αγαπήθηκε όσο κανείς και η ιστορία συνεχίζεται!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0