Football Talk

Βόλος ΝΠΣ – Αστέρας Τρίπολης 3-3: «Έβρεξε» γκολ στην πρεμιέρα - Σόκαρε τους γηπεδούχους με buzzer beater ο Μπαράλες! (video)

Βόλος ΝΠΣ – Αστέρας Τρίπολης 3-3: «Έβρεξε» γκολ στην πρεμιέρα - Σόκαρε τους γηπεδούχους με buzzer beater ο Μπαράλες! (video)
Μισή ντουζίνα γκολ στο Βόλο (3-3), με τους γηπεδούχους να κρατάνε τη νίκη μέχρι το 8' λεπτό των καθυστερήσεων και τον «γερόλυκο» Χερόνιμο Μπαράλες να λυτρώνει τον Αστέρα Τρίπολης.

Μπορεί στη χώρα μας ο υδράργυρος να χτυπά «κόκκινο», παρόλα αυτά στο Βόλο, το βράδυ της Παρασκευής (19/8), «έβρεχε» ασταμάτητα γκολ. Απολαυστική πρεμιέρα στη Super League που αφήνει το καλύτερες εντυπώσεις για τη συνέχεια.

 Οι γηπεδούχοι, παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και κρατούσαν τη τύχη στα… πόδια τους. Παρά ταύτα οι Αρκάδες δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν στο 8’ λεπτό των καθυστερήσεων με τον αειθαλή Χερόνιμο Μπαράλες.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης και μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν σαφώς ανώτερος, δείχνοντας στο χορτάρι κάποια από αυτά που συνηθίζουν οι ομάδες του Ηρακλή Μεταξά.

Χαρακτηριστικό δείγμα των όσων έχουν δουλέψει στην προπόνηση, η φάση του 18ου λεπτού. Ο Μουνάφο πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Μπενίτο και εκείνος με μία εξαιρετική κάθετη πάσα «έκοψε στη μέση» την άμυνα των Αρκάδων. Όμως ο Ριέρα, δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Ότι δεν κατάφερε ο Αστέρας στο 18’, το έκανε δέκα λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά ο Μπενίτο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πρόλαβε την έξοδο του πορτιέρο του Βόλου και έκανε το 1-0.

Και αφού ο Άλβαρεζ, δεν διεύρυνε το προβάδισμα με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, οι Βολιώτες ισοφάρισαν, με τον Φαν Βέερτ. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Super League δήλωσε «παρών» με το καλημέρα, σκοράροντας από κοντά με το κεφάλι, μετά από ασίστ του Άλχο (1-1).

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολλανδό να χάνει μεγάλη ευκαιρία και στις καθυστερήσεις.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Τάνσο «πήρε κεφάλι» στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού. Ο Πάολο Φερνάντεζ έπιασε ένα εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, άφησε ανήμπορο να αντιδράσει τον Παπαδόπουλο και έγραψε το 2-1.

Στο 65’ ο Ισπανός έγινε ο πασέρ. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Φερνάντεζ έκανε τακουνάκι-ασίστ στον Ντέλετιτς, ο οποίος πλήγωσε την πρώην ομάδα του, κάνοντας το 3-1.

Παρότι όμως βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο» οι φιλοξενούμενοι, δεν τα παράτησαν και έσωσαν το βαθμό της ισοπαλίας.

Αρχικά στο 68’, ο Λέο Τιλίκα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο ημίχρονο, μείωσε σε 3-2 με κεφαλιά. Οι Τριπολιτσιώτες πίεσαν, κέρδισαν πολλά στημένα και πήραν αυτό που άξιζαν στα «χασομέρια». Εξαιτίας των πολλών διακοπών και στο δεύτερο ημίχρονο, του cooling break και της αρωγής του VAR (έλεγξε το γκολ του Τιλίκα), ο κύριος Περράκης έδειξε οκτώ λεπτά καθυστερήσεων και ο Μπαράλες δεν άφησε να πάνε χαμένα.

Ο Αργεντινός σέντερ φορ, από κοντά έκανε το 3-3 και η ματσάρα της πρεμιέρας έληξε ισόπαλη. Ανάμεσα σε δυο ομάδες που παρά το πρώιμο της περιόδου, πρόσφεραν γκολ και θέαμα.

O MVP

Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μπαράλες. Μέχρι το όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσε τον άτυπο τίτλο ο Πάολο Φερνάντεζ με γκολ και ασίστ, όμως ο Αργεντινός, του πήρε τη δόξα με το γκολ στο τελευταίο λεπτό.

Η φάση του αγώνα
Το buzzer beater του Μπαράλες που κάνει το τελικό 3-3. Εκεί που όλα δέιχνουν ότι ο Βόλος θα συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να νικά στις πρεμιέρες, ο Αργεντινός είχε άλλα σχέδια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βόλος ΝΠΣ (Οσβάλντο Τάνσο): Κλέιμαν, Αλχο (82΄Ταχάτος), Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης, Ματίγια (57΄ Ουεαντρόγκο), Ντέλετιτς, Πάολο Φερνάντες (88΄Τσέλιος), Βίκτορ Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Μουνάφο (71΄Σόνι), Στάνκο, Γκαρντάφσκι (61΄Σίτο, 79΄Γκαρθία), Μπερτόγλιο, Ριέρα (46΄Τιλίκα), Μπενίτο (61΄Μπαράλες).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0