Football Talk

Μάριο Μιτάι: Στο Top-5 πωλήσεων της ΑΕΚ, αφήνοντας εκτός τον Νάτσο Σκόκο!

Μάριο Μιτάι: Στο Top-5 πωλήσεων της ΑΕΚ, αφήνοντας εκτός τον Νάτσο Σκόκο!

Τα 3 εκατ. ευρώ της Λοκομοτίβ Μόσχας για τον Μάριο Μιτάι, τού εξασφαλίζουν μία θέση στο Top-5 των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ!

Σχετικά Άρθρα

Το εξαιρετικό deal της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, για τη μεταγραφή του Μάριο Μιτάι είναι γεγονός. Εκτός από προϊόν της διάθεσης των Ρώσων να προσφέρουν το εν λόγω ποσό, ήταν αποτέλεσμα της «ανοιχτής» γραμμής που άφησαν οι «κιτρινόμαυροι» με την άλλη πλευρά. Μία διαπραγμάτευση, που εξελίχθηκε στην 4η σημαντικότερη πώληση της ιστορίας της, αφήνοντας εκτός έναν από τους μεγαλύτερους αρτίστες της σύγχρονης εποχής της: τον Νάτσο Σκόκο.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι το 2011 με προορισμό την Αλ-Αΐν, με την ΑΕΚ να βάζει στα ταμεία της 2,8 εκατ. ευρώ. Τα 3 εκατ. ευρώ που διέθεσε η Λοκομοτίβ Μόσχας για την απόκτηση του Μάριο Μιτάι τον θέτουν εκτός Top-5 και τοποθετούν τον νεαρό αριστερό μπακ στην θέση Νο.4, την οποία «μοιράζεται» με τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Ήταν καλοκαίρι του 2009, όταν ο διεθνής Έλληνας στόπερ μετακόμιζε στη Λίβερπουλ για το ίδιο ποσό, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε πουληθεί για 3,8 εκατ. ευρώ στην Τζένοα.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια από τότε, έως ότου η ΑΕΚ ολοκληρώσει ένα μεγάλο deal. Έπεσε, σηκώθηκε και επέστρεψε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, «εξαργύρωσε» την εξαιρετική σεζόν του Όγκνιεν Βράνιες, πουλώντας τον στην Άντερλεχτ έναντι 3,2 εκατ. ευρώ.

Ο Βόσνιος στόπερ αποτελεί την υπ’ αριθμόν 3 πώληση του συλλόγου, με αυτήν του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ το 2020, για 5 εκατ. ευρώ, να στέκει μόνη στην πρώτη θέση.

Αναλυτικά οι πέντε κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία της ΑΕΚ:

5. Σωτήρης Κυργιάκος – 3 εκατ. ευρώ - Λίβερπουλ (καλοκαίρι 2009)

4. Μάριο Μιτάι – 3 εκατ. ευρώ - Λοκομοτίβ Μόσχας (καλοκαίρι 2022)

3. Όγκνιεν Βράνιες – 3,2 εκατ. ευρώ - Άντερλεχτ (καλοκαίρι 2018)

2. Σωκράτης Παπασταθόπουλος – 3,8 εκατ. ευρώ - Τζένοα (καλοκαίρι 2008)

1. Βασίλης Μπάρκας – 5 εκατ. ευρώ - Σέλτικ (καλοκαίρι 2020)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0