Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ έδειξε το δρόμο

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ έδειξε το δρόμο

Το εκπληκτικό ντεμπούτο του Χουάνγκ Ινμπόμ με τη φανέλα του Ολυμπιακού ανοίγει νέους ορίζοντες στον Κάρλος Κορμπεράν και δείχνει την κατεύθυνση για την επόμενη μέρα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Είναι εξαιρετικά σπάνιο, σχεδόν πρωτόγνωρο, ένας ποδοσφαιριστής από την πρώτη του εμφάνιση να είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας. Όσα έκανε ο Χουάνγκ Ινμπόμ το βράδυ της Πέμπτης (18/8) στη Λευκωσία γέμισαν με χαμόγελο και αισιοδοξία τους φίλους του Ολυμπιακού ενόψει της συνέχειας. Η ενέργεια που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο, οι επαφές του με τη μπάλα, η ποδοσφαιρική του ευφυία και η διάθεση να προωθεί σε κάθε ευκαιρία το παιχνίδι της ομάδας του, έκαναν τον Νοτιοκορεάτη να ξεχωρίσει από τα πρώτα του λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αυτό, ωστόσο, που τον κάνει πολύτιμο στα μάτια του Κάρλος Κορμπεράν είναι η ικανότητα του να κινείται ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και με τη διαρκή του κίνηση να γίνεται διαθέσιμος είτε για να κάνει την τελική πάσα, είτε για να εκτελέσει όπως έκανε και στη φάση του γκολ στο Γ.Σ.Π. . Εδώ και αρκετό καιρό ο Ολυμπιακός δεν είχε παίκτη που να κινείται σε αυτούς τους χώρους του γηπέδου και αυτό από μόνο του δίνει νέες προοπτικές στο παιχνίδι του και στην αγωνιστική ταυτότητα που επιχειρεί να δώσει στην ομάδα ο Ισπανός προπονητής. Καθόλου τυχαία ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στη Λευκωσία ήταν με διαφορά ο πιο παραγωγικός την φετινή σεζόν και αν είχε λίγο περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα είχε τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Το δείγμα είναι μικρό, αλλά είναι παραπάνω από προφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να χτίσουν γύρω από τον Χουάνγκ. Η εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού αφενός έδειξε πως οι «Πειραιώτες» δεν χρειάζονται ολικό «ξήλωμα», αφετέρου τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το ρόστερ με 2-3 ακόμα ποδοσφαιριστές επιπέδου Χουάνγκ ώστε να προκύψει μια πολύ βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με αυτή των τελευταίων μηνών. Αν ο Χουάνγκ κατάφερε με το… καλημέρα να κάνει τόσο πιο δημιουργικό και όμορφο στο μάτι τον Ολυμπιακό, τότε δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να υποθέσουμε πως θα είναι οι Πειραιώτες με μερικούς ακόμα τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα τους.

Σε ότι αφορά τον 26χρονο Νοτιοκορεάτη μέσο, ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως, όπως δήλωσε και ο ίδιος, ακόμα δεν είναι στο 100%, αλλά και το ότι η... καλή του θέση είναι στο «8» και όχι στο «10» όπως αγωνίστηκε στη Λευκωσία.

Από κει και πέρα, δε μπορεί παρά να μην προκαλεί ανησυχία το γεγονός πως σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δε κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του. Πέντε επίσημα ματς, εννέα γκολ παθητικό. Επίδοση που φωνάζει από μονή της την ανάγκη που υπάρχει για καλύτερη αμυντική λειτουργία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0